28 oktober 2010 In de media

Ferrer begint pas op 15 november

Albert Ferrer begint pas op 15 november als hoofdtrainer van Vitesse. Dat meldde de club donderdagmiddag op de drukbezochte persconferentie in GelreDome.

De Spanjaard Ferrer heeft zich voor anderhalf seizoen verbonden aan de Arnhemse club. Ook assistent-trainer Stanley Menzo en de van Barcelona overgekomen Albert Capellas hebben een contract getekend tot medio 2012.

De Spanjaard Capellas werkte acht jaar bij Barcelona. Vijf jaar als fysiologische trainer bij Barcelona B en drie jaar als coördinator in de jeugdopleiding van de Catalaanse club.
De nieuwe trainers kunnen door persoonlijke omstandigheden pas op 15 november beginnen. Tot die tijd wordt Vitesse geleid door Hans van Arum en Raimond van der Gouw, die nadien bij de staf blijven horen.
Vitesse heeft Ferrer twee weken gelden benaderd, toen Theo Bos nog als hoofdtrainer in dienst was bij de club.

Ted van Leeuwen, de technisch directeur van Vitesse, verklaarde dat Vitesse met het aantrekken van de trainers een nieuw tijdperk ingaat. ,,Hoewel de huidige stand op de ranglijst anders doet vermoeden, kijken wij omhoog’’, zei hij. ,,Wij willen een nieuwe stijl van voetballen. Attractief, initiatiefrijk, opwindend en publieksgericht voetbal. Wij denken dat deze mensen ons daarbij kunnen helpen.’’

Als oud-speler van het Dream Team van Barcelona verklaarde Ferrer zijn liefde voor het aanvallende voetbal van Johan Cruijff, die destijds zijn trainer was. Ook Menzo, die overkomt van Cambuur, werkte bij Ajax met Cruijff.
,,Het is belangrijk dat we enthousiast zijn en geloven in onze filosofie’’, aldus Ferrer. ,,Mijn belangrijkste doel is bewijzen dat ik een goede trainer ben. Daarnaast willen we met Vitesse zo snel mogelijk omhoog.’’

De Gelderlander/ANP

Hoofdsponsor: