21 december 2010 In de media

Ferrer is niet tevreden

Spaanse coach ziet zijn ploeg kleine stappen vooruit maken

Trainer Albert Ferrer is niet tevreden met de resultaten die Vitesse in de eerste vijf duels onder zijn hoede heeft geboekt.
Vitesse haalde zaterdagavond bij NAC het vijfde competitiepunt on­der zijn leiding. Daarmee kwam Ferrer op een score van één op één. Los van de resultaten ziet de oud-speler van Barcelona en Chel­sea wel ontwikkeling bij de ploeg.

„We maken kleine stappen voor­uit. Ik zie verbetering, maar tevre­den ben ik niet. Al kun je natuur­lijk ook niet alles in één maand veranderen”, zo reageerde Ferrer gisterochtend na een geïmprovi­seerde training op een smal strook­je sneeuwvrij gemaakt veld.

Ferrer zag zijn ploeg bij NAC een helft naar tevredenheid spelen, maar na de rust de grip kwijtra­ken. „Voor rust speelden we prima en hadden we de wedstrijd in han­den .Maar er gebeurt altijd wel iets waardoor we het kwijtraken en daar ben ik niet tevreden mee. Het lukt ons niet negentig minuten controle te houden. Daar moeten we aan gaan werken”, vond Ferrer, die de doelstelling voor dit seizoen - Europees voetbal - nog niet on­der in de la heeft verstopt.

„We zijn nog in twee competities actief, dus we hebben nog twee kansen. De kortste weg is via de beker, dat is bekend, maar dat is ook de zwaarste weg. Er zijn nog veel goeie ploegen in de laatste fa­se van het bekertoernooi”, weet de Spanjaard.

Met een uitduel bij de regerend landskampioen uit Enschede trok Vitesse eerder het kortste strootje dan de kortste route. Met het oog op een batterij versterkingen in de winterstop zou het Vitesse mis­schien wel goed uitkomen als de wedstrijd wordt afgelast en over de winterstop heen getild.

Ferrer ziet dat anders. „ Ik wil het liefst spelen. Ik ben er van over­tuigd dat we de kwaliteit hebben om Twente te verslaan. Ik vind so­wieso dat er altijd gespeeld moet worden als de omstandigheden dat toelaten. Dat was zaterdag bij NAC ook het geval. In de tweede helft begon het te sneeuwen en werd het veld glad. vooral de laat­ste tien minuten was het moeilijk voetballen, maar wel te doen. Het is anders als het vanaf de eerste mi­nuut sneeuwt”, reageerde Ferrer, die zijn spits Marcus Pedersen niet kan inzetten in Enschede.

De Noorse topscorer van Vitesse ­vier goals - heeft zaterdag bij NAC opnieuw een liesblessure opgelo­pen. Pedersen was bij zijn komst naar Vitesse al maanden gebles­seerd aan zijn lies, raakte laat weer fit en werd toen opnieuw geplaagd door klachten aan zijn andere lies. Het kalenderjaar 2010 zit er na zijn derde liesblessure op. Daardoor keert Wiljan Pluim te­rug in de Arnhemse selectie. Fer­rer liet gisteren weten ‘niet veel’ te veranderen aan zijn opstelling, maar wilde niet zeggen of Barazite of Pluim in de spits speelt.

TRANSFERS: Albert Ferrer wilde gisteren niet bekend maken welke spelers in de winter mogen ver­trekken bij Vitesse. ‘Maar het lijst­je is bekend’.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: