13 januari 2011 In de media

Ferrer moet flink puzzelen

Vitesse verloor gisteren in Belek met 5- 1 van de Kayserispor. Trainer Albert Ferrer moet nog flink sleutelen aan zijn team. Veel tijd heeft hij niet, over negen da­gen speelt Vitesse in de eredivisie tegen Willem II.


De startopstelling tegen Willem II wijkt niet veel af van die tegen Kayserispor. Ferrer heeft elf na­men in zijn hoofd, alleen is nog niet duidelijk wie op welke positie staat. Wie in de spits begint, weet zelfs Ferrer nog niet. Vitesse praat momenteel met enkele aanvallers over een overgang naar Arnhem.

Gisteren startte Guram Kashia (voor de winter de vaste rechts­back) centraal achterin op de plek van Frank van der Struijk. Van der Struijk schoof door naar het mid­denveld. Nieuweling Michihiro Ya­suda stond rechtsback, Alexander Buttner linksachter. Met Eloy Room in het doel en Slobodan Raj­kovic als slot op de deur hielden zij voor rust keurig de nul. Na de nodige wissels ging het fout.

Jeroen Drost kreeg ook weer eens wat speelminuten. Veel meer zul­len het er niet worden, Drost on­derhandelt met een buitenlandse club en vertrekt nog deze maand. „ Mijn tijd bij Vitesse is voorbij. Die conclusie kun je wel trekken.” Echt balen van de 5-1 verliespartij deed Drost niet. „Die Turkse scheidsrechter maakte er een potje van. Wat was die man partijdig.”

De Arnhemmers kwamen op sportpark Susesi op voorsprong via Nacer Barazite, die in de spits mocht starten. Hij tikte van dicht­bij binnen. Na de pauze liep Kayse­rispor ( een subtopper) uit via goals van Emir Kujovic (2), Furkan Ozcal ( 2) en Abdulkader Ozgen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: