25 februari 2011 In de media

Ferrer neemt geen risico met Bony

Vorige week was Wilfried Bony bij zijn debuut voor Vitesse tegen De Graafschap direct beslissend, maar de recordaankoop van Merab Jordania moest even later weer gewisseld worden.
Bony is nog altijd niet helemaal hersteld van zijn liesblessure en hij zal zaterdag dan ook niet bij de wedstrijdselectie zitten voor het uitduel bij Heracles Almelo, meldt Albert Ferrer.

"Het gaat al beter met Wilfried, maar hij is niet klaar voor de wedstrijd zaterdag", zei de coach op de website van Vitesse. "Hij heeft nu even rust nodig. Voor zijn blessure is het ook een groter risico om op kunstgras te spelen. Hij was vorige week wel klaar om in te vallen. Niet om negentig minuten te spelen. Wilfried heeft het goed gedaan. Hij kan nu rusten en dan hopelijk volgende week weer meetrainen met de groep."

Marcus Pedersen is wel weer fit: hij keert terug in de wedstrijdselectie, maar is niet zeker van een basisplaats in Almelo. “Pedersen traint sinds deze week weer mee met de groep. We zijn tevreden over zijn trainingsarbeid en invalbeurten. Thuis tegen Feyenoord en uit tegen Twente heeft hij het goed gedaan. Ik weet nog niet wie er gaan starten zaterdag. Wie de vervangers worden van de geschorste Aissati en Matic weten we ook nog niet. Voor alle posities hebben we meerdere opties.”

Ferrer kijkt niet uit naar het voetballen op kunstgras. "Natuurlijk ben ik voor gewoon gras”, zegt de Spanjaard. “Onder goede condities kun je daar het best op spelen. Maar het kunstgras in Almelo mag geen probleem zijn. Wij spelen thuis ook veel beter dan uit. Met supporters erbij speel je altijd agressiever. Heracles is een goede ploeg. Als we daar geen drukzetten kunnen ze goed voetbal spelen. We kunnen daar zaterdag gewoon winnen. We gaan daar ook heen om te winnen."

Voetbalzone

Hoofdsponsor: