11 december 2010 In de media

Ferrer niet duidelijk over spitspositie Vitesse

Vitesse-trainer Albert Ferrer heeft nog geen keuze gemaakt voor de spitspositie. Wiljan Pluim en Marcus Pedersen wisselen elkaar af.

De twee spelers zouden helderheid wel waarderen. "Op dit moment voel ik me niet de nummer één spits. Ik hoop dat op de lange termijn wel duidelijk wordt wie dat gaat zijn", aldus Pluim tegen het AD.

Zijn trainer ziet het juist als een voordeel dat niemand zeker is van zijn plaats. "Het houdt iedereen scherp en de groep bijeen", liet Ferrer weten. "Als een voetballer weet dat de trainer toch telkens dezelfde spelers opstelt, verlies je de reserves. Op deze manier niet."

Als beide spelers trefzeker zouden zijn, was de keuze voor Ferrar makkelijker. "We creëren kansen maar scoren te weinig. Dit geldt ook voor de buitenspelers, niet alleen voor de centrale aanvallers."

De mogelijkehid ligt er ook nog dat beide spelers niet verder kunnen bij Vitesse. "Het halen van een nieuwe nummer negen is ook een optie", aldus Ferrer. Zijn team speelt zondag tegen Ajax. Pedersen kampt met een lichte griep, dus de kans is groot dat Pluim in de basis begint.

AD

Hoofdsponsor: