27 oktober 2010 In de media

Ferrer nog niet op de bank tijdens Vitesse-PSV

Albert Ferrer, van wie inmiddels bekend is dat hij is benoemd tot nieuwe trainer van Vitesse, zal naar verwachting zondag tijdens de derby tegen NEC, voor het eerst plaats nemen op de Arnhemse bank.

Een en ander houdt in dat Vitesse vanavond in het duel met koploper PSV nog zal worden geleid door het interim-duo Hans van Arum en Raimond van der Gouw.

Ferrer wordt morgen officieel gepresenteerd door Vitesse. Hij treedt daarmee in de voetsporen van de vorige week ontslagen Theo Bos. De Spanjaard was als speler acht jaar lang een belangrijke pion in het Dream Team van Barcelona.

Voor Ferrer is het zijn eerste klus als trainer van een profclub. Wel gold Ferrer in Spanje de laatste jaren als een van de beste voetbalanalisten van het land. De Spanjaard haalde zijn trainersdiploma op dezelfde cursus als zijn beste vrienden en voormalige collega's Pep Guardiola en Sergi.

Ferrer maakte als negentienjarige zijn debuut in het Barcelona van trainer Johan Cruijff. In de jaren die volgden vergaarde Ferrer met deze ploeg talrijke prijzen. In 1998 koos Ferrer voor een avontuur bij Chelsea, aangezien de net aangestelde Louis van Gaal het niet in hem zag zitten. In Londen beëindigde Ferrer zijn carrière toevallig op het moment dat de Rus Roman Abramovich de club overnam.

De inmiddels veertigjarige Ferrer werd met Barça vijf keer kampioen van Spanje, veroverde de Europa Cup voor landskampioenen, de Europa Cup voor bekerwinnaars, twee nationale bekers, vier keer de Super Cup en twee keer de Europese Super Cup. Daarnaast is de vleugelverdediger 36-voudig Spaans international.

VI

Hoofdsponsor: