11 december 2010 In de media

Ferrer op zoek naar scorende spelers

Vitesse zoekt scorend vermogen. De kans is groot dat er in de winterstop ‘doelpunten’ wor­den aangetrokken. Dat liet Vites­se- trainer Albert Ferrer gisteren doorschemeren na de training op sportcentrum Papendal.

„We maken te weinig doelpunten, ook onze buitenspelers en midden­velders moeten scoren”, zei Ferrer. „Het is een optie in de winter nog een centrumspits te halen. Ik heb al een idee welke spelers we willen hebben.” De Spanjaard heeft ook al een idee welke spelers Vitesse in de winterstop mogen verlaten. „Een aantal spelers heb ik in mijn hoofd, over anderen twijfel ik nog. Maar dit is niet het moment daar­over naar buiten te treden, dat komt voor de kerst.”

Ferrer wil zijn 26-koppige selectie terugbrengen naar 22 en verwacht daarnaast een aantal versterkin­gen. „Dat betekent dat er spelers weg moeten en dat is nooit leuk. Ik moet nu elke week al vijftien spelers teleurstellen, dat is moeilijk voor mij en de spelers”, aldus de trainer, die ondanks de optie nog een centrumspits te halen, niet wilde aangeven dat hij ontevreden is met Marcus Pedersen en Wiljan Pluim.

„Marcus Pedersen is een echte box-player, een jongen die goals kan maken, dat heeft hij laten zien. Maar hij is nog niet fit ge­weest en zal nog een stap moeten maken”, vindt Ferrer. „ Onze num­mer 9 is er niet alleen om doelpun­ten te maken. Hij moet ook de ploeg helpen en beter laten func­tioneren.

Als hij elk seizoen veer­tig goals maakt, speelt hij elke week. Maar hij is geen speler met het buitengewone talent van een Romario, die veertig goals beloof­de en ze ook maakte, of Ronaldo en Messi. Hij zit zoals bijna alle spelers een categorie daaronder en dat betekent dat hij keihard moet werken”, aldus Ferrer, die in Pluim weer een ander deel van de ideale ‘nummer 9’ terug vindt. „Wiljan is een speler die de ploeg beter laat voetballen; balvast en hij biedt zich goed aan.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: