24 januari 2011 In de media

Ferrer schaamt zich voor houding van zijn spelers

Trainer van Vitesse geeft al­leen de spelers de schuld van blamage in Tilburg.

Volgens Ferrer onderstreept wedstrijd tegen Willem II de noodzaak van het aantrekken van een centrumspits in deze transferperiode.


Vitesse-trainer Albert Ferrer schaamde zich zaterdaga­vond voor de houding van zijn spelers in het duel met Willem II. De Spaanse coach had zich nog niet eerder zo negatief uitgelaten over zijn pupillen.
„Ik schaam me niet voor het feit dat Willem II tegen ons de eerste overwinning van het seizoen heeft geboekt, maar voor de houding van Vitesse”, zei Ferrer tijdens de persconferentie, op de vraag of hij het niet beschamend vond dat de hekkensluiter uit Tilburg uitgere­kend tegen zijn ploeg de eerste driepunter van deze competitie scoorde.

Ferrer had zijn nababbel nog geo­pend met de mededeling dat hij na zo’n wedstrijd niet veel te zeg­gen had. „Het enige is dat de eer­ste helft heel slecht was en de tweed helft beter. We werken er aan en kijken wat er aan de hand is in de ploeg. Als je niet wilt win­nen vanaf het begin, dan kun je als team ook niet winnen.”

Zwijgzaamheid was er zeker bij Marcus Pedersen, de spits die al na een half uur werd gewisseld. Had hij weer last gekregen van zijn lies­blessure? Pedersen: „Nee. Ik voel­de het wel, maar dat was niet de re­den van de wissel.” Waarom hij dan wel naar de kant ging? „Dat weet ik niet. De trainer heeft niets gezegd.” En wat vond de spits er­van dat Vitesse na zijn wissel zon­der echte aanvallers speelde? „Ik heb niets te zeggen.”

„Elke keer als de bal naar hem ging, dan verloor hij hem”, sprak Ferrer nadien over Pedersen. De trainer kreeg uiteraard de nodige vragen over de opmerkelijke wis­sel. „Hij had een slechte dag. Peder­sen was een van de spelers met een verkeerde houding.”

Hoe veel spelers van het basisteam volgens de coach een zogeheten slechte houding hadden? „ Alle spe­lers.” Prangend is de vraag hoe het ver­der gaat na deze botsing tussen trainer en spits. Speelt Pedersen za­terdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC? Ferrer: „Dat weet ik niet.”

De gewezen rechtsback stelde dat hij in Tilburg nog maar eens had gezien dat Vitesse nodig een cen­trumspits moet halen. „Ik hoop dat dat gaat lukken, het liefst zo snel mogelijk”, aldus Ferrer.
De trainer liet al voor de winter­stop weten dat de komst van een echte nummer 9 wat hem betreft hoog op het prioriteitenlijstje stond. Tot dusver is de zoektocht van de clubleiding echter tever­geefs.

Hoewel Ferrer de houding van zijn spelers dus hekelde, deed hij niet moeilijk over de openbare ru­zie tussen Nemanja Matic en Ge­naro Snijders op het veld. „Dat zo­iets in een wedstrijd een keer ge­beurt is normaal. Dat zie je wel va­ker, als een ploeg niet wint”, aldus Ferrer, die erkende dat de vijftien­de plaats op de ranglijst, twee pun­ten boven de streep, de trainer pijn bezorgt. „Ik vind dat heel pijn­lijk. Meer dan je denkt.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: