19 november 2010 In de media

Ferrer voert spanning op bij Vitesse

Op twee dagen voor de aftrap heeft de nieuwe hoofdcoach Al­bert Ferrer van Vitesse niet meer dan een glimp van zijn plannen laten zien. Dat gebeur­de gistermiddag, waar hij zijn se­lectie tot het schemerdonker be­zig hield.

Ook op zijn vierde dag als hoofdtrainer van Vitesse, heeft Albert Ferrer nauwelijks iets van zijn nieuwe formatie en strijdwij­ze onthuld. Opnieuw kwamen gis­teren zo’n tachtig nieuwsgierige be­zoekers de training van de Span­jaard bekijken, in de hoop iets van de nieuwe formatie op te vangen.

De komst van Ferrer en de selectie van Vitesse, aangevuld met de te­ruggekeerde ( jeugd) internationals, liet gistermiddag bijna drie kwar­tier op zich wachten. Ferrer nam met zijn assistent Albert ‘ Segundo’ Capellas en Stanley Menzo de gele­genheid te baat met de selectie - in­clusief de teruggekeerde ( jeugd)in­ternationals - de nieuwe huisregels door te nemen.

Slechts een uur en een kwartier restte de technische staf na drie da­gen trainen en stampen op posi­tiespel, nauwkeurig en snel pas­sen, geen balverlies lijden en snel omschakelen om het nieuwe sys­teem in te voeren. Maar Ferrer liet zich ook gisteren tot aan de sche­mering nauwelijks in de kaart kij­ken. Hem rest nog één trainings­dag (vandaag) voor de eerste thuis­wedstrijd, zaterdagavond om 19.45 uur tegen Heracles.

Een tipje van de sluier lichtte Fer­rer wel op toen hij het nieuwe spel­systeem van Vitesse - het Holland­se 4-3-3 - ‘droog’ trainde met de opbouw van achteruit, de voortzet­ting op het middenveld en de aan­valsvormen over de vleugels. Geen onbekende variant, maar opmerke­lijk is het alleszins dat er een Span­jaard aan te pas moet komen om bij Vitesse de oude Hollandse voet­balschool - ook onder illustere voorgangers als Bert Jacobs en Her­bert Neumann de basis - in ere te herstellen.

Nog onduidelijk is welke spelers Ferrer zaterdag beschikbaar heeft. Zo keerde Slobodan Rajkovic met een achillespeesblessure terug van een interland met Servië, werkte Lasse Nilsson ( heup) een halve training af en bleef Jeroen Drost ( voet) buiten het veld. Alexander Büttner is vanwege een schorsing niet inzetbaar.
Civard Sprockel is hersteld van een voetblessure. Rogier Molhoek en Sinan Kaloglu trainden na hun blessures (respectievelijk enkel en knie) volop mee, maar of Ferrer hen na een klein jaar absentie een optie acht, lijkt onwaarschijnlijk.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: