27 november 2010 In de media

Ferrer wil nu geen spelers op proef

Trainer Albert Ferrer van Vitesse wil de komende we­ken geen spelers op proef bij de se­lectie. Dat zei de coach aan de vooravond van de derby tegen de Graafschap, morgen in Doetin­chem.

„ Alles is nu gefocust op de selectie. Ik heb 26 spelers, dat is meer dan genoeg. We zijn een professionele club, proefspelers moeten zich eerst bij de tweede selectie laten zien. Ik hou contact met Gerry (Hamstra, trainer Jong Vites­se, red.), maar ik ben nu bezig met de selectie, dat is het enige waar we op gefocust zijn en dat is werk genoeg”, zei Ferrer gistermiddag.

Vitesse krijgt komende week de jonge Russen Aslan Dudiev ( Ze­nith Sint-Petersburg 2) en Nikolai Ivannikov (Spartak Moskou 2) op proef en gunt ook Apollon Le­mondzhana ( ex Feyenoord- jeugd) een proefperiode.

Ferrer keek gisteren tevreden terug op zijn debuut tegen Heracles (2-0 winst). „Een aantal dingen vond ik goed. We hebben geprobeerd aan te vallen, we hadden de per­soonlijkheid de bal te durven vra­gen en de spelers hebben goed ge­reageerd op veranderingen in de wedstrijd”, zei Ferrer, die het ‘ne­ver change a winning team- princi­pe’ niet zaligmakend vindt.

„Een winnende ploeg is goed, maar het moet altijd beter. Soms is winnen het goede moment om een verandering door te voeren. Juist als je verliest, moet je soms niet zo snel iets veranderen”, aldus Ferrer, die ‘enkele veranderingen in de ploeg’ niet uitsloot.

„ Een of twee veranderingen in de ploeg is normaal, dat kan elke week”, zei Ferrer, die zijn plannen niet wilde prijsgeven, maar De Graafschap inmiddels kent. „ Ze zijn fysiek sterker dan wij, het wordt een lastige wedstrijd.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: