21 november 2010 In de media

Ferrer ziet veel kwaliteit bij Vitesse

Albert Ferrer begon zaterdagavond weliswaar met overwinning bij Vitesse, hij heeft naar eigen zeggen nog veel werk te verrichten. ‘Ik heb vanavond veel verbeterpunten gezien’, sprak de Spaanse oefenmeester na afloop van de 2-0 thuiszege op Heracles Almelo.


De 40-jarige Spanjaard had behoorlijk veel zenuwen voor zijn debuut als hoofdtrainer in het betaald voetbal. „De hele dag had ik een ongemakkelijk gevoel”, zei de oud-speler van FC Barcelona en Chelsea. „Pas na de eerste goal begon ik met rustig ademhalen, ik was erg nerveus. Tijdens de wedstrijd heb ik ook meer gelopen dan in mijn laatste duels als rechtsback”, klonk het met gevoel voor humor.

Vitesse had weinig te duchten van de gasten uit Almelo, die een heel matige wedstrijd speelden. „Dit was vreselijk slecht, lachwekkend zelfs”, zei trainer Peter Bosz. „We hebben vorige week tegen FC Groningen laten zien te kunnen voetballen. Waarom het nu dan niet lukt? Ik heb geen idee.” Om vervolgens zijn analyse van de wedstrijd voor nieuwe collega in het Engels samen te vatten: „this was shit”.

Ferrer zag zijn ploeg het volledige duel tegen de Tukkers domineren. Vooral op het middenveld, Vitesse had veel moeite met het vinden van spits Marcus Pedersen en zijn vervanger Wiljan Pluijm. „Dat is zeker iets waar de komende tijd aan gewerkt moeten worden”, zei Ferrer. „Waar ik wel blij mee ben is dat wij speelden als een team. Deze ploeg is tot veel in staat. Ik heb bij Vitesse veel meer kwaliteit gezien dan de ranglijst doet vermoeden.”

Al moet de Spanjaard het de komende weken wel stellen zonder Frank van der Struijk. De verdediger viel in de slotfase geblesseerd uit en verliet het veld op een brancard. „Die zijn wij een tijdje kwijt. Jammer, want het is een belangrijke speler.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: