17 maart 2011 In de media

Ferrer ziet weinig redenen tot verandering

In de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen AZ in Alkmaar gaf hoofdtrainer Albert Ferrer tijdens het wekelijkse persmoment antwoord op vragen van de aanwezige media. Het ging niet alleen over de wedstrijd tegen AZ, maar ook werd hem gevraagd naar het ‘gerucht Van Gaal’.
‘Is het een gerucht’, was de eerste vraag die Ferrer kreeg afgevuurd op Papendal. "Ik heb niets gehoord", reageerde de Catalaan rustig. "De club heeft ook een verklaring naar buiten gebracht en dat is het. Niks meer en niks minder. Het gebeurt vaker dat een coach die ergens vertrekt bij andere clubs genoemd wordt. That’s football. Ik ben op dit moment de trainer van Vitesse, heb het naar mijn zin en hoop ook volgend jaar de coach te zijn. Sowieso heb ik ook komend seizoen nog een contract."

Ferrer, die zelf één seizoen onder Van Gaal werkte, richtte zich daarna weer op de actualiteit. Vrijdagavond speelt zijn ploeg tegen de huidige nummer vier van de Eredivisie. AZ lonkt nadrukkelijk naar de positie die recht geeft op een ticket voor de Europa League. "De selectie is dezelfde als vorige week tegen sc Heerenveen. Ik zie ook weinig redenen om veranderingen aan te brengen. Ik was over het algemeen tevreden met de prestatie, al moeten we op bepaalde momenten agressiever zijn", aldus Ferrer.

Vitesse mist tegen de ploeg van Gert Jan Verbeek nog altijd spits Wilfried. "Maar", zei Ferrer, "we willen dit duel nog geen risico met hem nemen. Woensdag is een tweede scan gemaakt en die was positief. Hij heeft nu nog twee weken om nog fitter te worden. Hij is in ieder geval klaar om tegen NEC te spelen."

Vitesse won de afgelopen twee seizoen in Alkmaar. Tweemaal zegevierde de ploeg met 2-1, na een 1-0 achterstand. In het seizoen 2008-2009 werd het kampioensfeestje door Ricky van Wolfswinkel en Alexander Büttner verstierd. Vorig seizoen waren het Dalibor Stevanovic en Lasse Nilsson die de 1-0 van Dembélé ongedaan maakte. Doelpuntenmakers Dembélé en Stevanovic moesten dit duel met een rode kaart vroegtijdig van het veld.

Vermoedelijke opstelling:
Room, Yasuda, Kashia, Rajkovic, Büttner, Lopez, Matic, Riverola, Pröpper, Van Ginkel, Aissati

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: