13 december 2010 In de media

Ferrer ziet zijn spelers ‘ achter bal aan rennen’

Trainer Albert Ferrer koos zijn woorden gistermiddag na de nederlaag tegen Ajax (0-1) in GelreDome zorgvuldig, maar kon zijn onvrede met het spel van Vitesse niet verbloemen.

„Het is niet makkelijk om je ploeg alleen maar achter de bal aan te zien rennen”, reageerde de Span­jaard na zijn tweede nederlaag op rij. „We werden vastgezet door Ajax en slaagden er niet in daar doorheen te komen. We konden onze spelers achter de middenvel­ders niet bereiken. Wij hebben geen fysieke ploeg, we moeten het hebben van het voetbal en dat luk­te niet vandaag”, sprak Ferrer, die ‘twee verschillende helften’ had ge­zien.

„ Als je zo speelt als in deze eerste helft tegen Ajax, kun je niet win­nen. We raakten de bal veel te snel kwijt en hebben nooit ons eigen spel gespeeld. In de tweede helft was het wat beter, met Marco van Ginkel die voor meer beweging zorgde. Toen heb ik wel wat din­gen gezien waar we verder mee kunnen”, aldus Ferrer, die naast Van Ginkel voor Davy Pröpper ook Julian Jenner ( voor Genaro Snijders) en Wiljan Pluim (voor Marcus Pedersen) nog in de ploeg bracht om iets te forceren. „0-1 is niet zo heel slecht en zij verdien­den het vandaag ook te winnen”, aldus Ferrer.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: