10 november 2010 In de media

Ferrer zondag bij Vitesse in Venlo

De Spaanse coach Albert Ferrer komt komend weekend in Limburg zijn nieuwe club Vitesse bekijken, tijdens de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo.

In stadion De Koel neemt hij, samen met zijn assistenten Albert Capellas en Stanley Menzo, nog plaats op de tribune. Een dag later begint de voormalige Barcelona-speler echt met de trainingen van de selectie.

Vitesse hoopte aanvankelijk dat de Spanjaard eerder aan de slag zou kunnen, maar omdat zijn vrouw in eigen land op het punt stond te bevallen, kon hij niet sneller op het veld staan. Ferrer is inmiddels vader geworden van een dochter en vliegt komende zaterdag naar Nederland.

De ex-international en veelvoudig kampioen van Spanje is van mening dat hij in Venlo niet op de bank kan gaan zitten zonder het elftal te hebben getraind of voorbereid. Daarom blijven de oud-spelers Hans van Arum en Raimond van der Gouw als interim-coaches tot en met zondag voor de groep staan.

"We wisten dat Ferrer om privéredenen echt niet eerder aan de slag kon bij Vitesse. Dat is vanaf het begin eerlijk verteld en dat hebben wij als club geaccepteerd. De wens om met Ferrer - die past bij de visie van Vitesse - aan de slag te gaan, was daarvoor ook te groot", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen.

De Telegraaf

Hoofdsponsor: