31 januari 2014 In de media

Feyenoord en Vitesse in evenwicht

De topper tussen Feyenoord en Vitesse is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Vitesse was de betere ploeg, maar kon dat maar niet omzetten in een zege.
Meer balbezit hebben en het betere spel vertonen zegt in het hedendaagse voetbal niet zo veel meer. Vitesse had in de eerste helft veruit meer balbezit dan Feyenoord en speelde positioneel stukken beter, maar echt dreigend konnen de Arnhemmers niet worden. Feyenoord wachtte geduldig af, en dat resulteerde vijf minuten voor rust in een treffer van aanvaller Graziano Pellè. De Italiaan maakte zijn zestiende doelpunt van het seizoen op aangeven van Jean-Paul Boëtius.

Bezoekers domineren
Vitesse leek eigenlijk heer en meester in het eerste bedrijf. De ploeg had even nodig om de schroom van zich af te spelen, maar naarmate het duel vorderde kwam de ploeg van Peter Bosz beter in het eigen spel. Feyenoord had eigenlijk niet zoveel in de melk te brokkelen, maar Vitesse mocht zichzelf verwijten dat het geen grote kansen wist te creeëren. Davy Pröpper kreeg misschien wel de grootste kans, maar zijn schot vanaf een meter of 25 ging een meter over het doel van Feyenoord-doelman Erwin Mulder.

Feyenoord kreeg in het eerste bedrijf een paar prima kansen. Boëtius was er dichtbij, maar schoot een meter naast het doel van Piet Velthuizen. Ook Tonny Vilhena leek de openingstreffer te gaan maken, maar ook zijn vizier stond niet op scherp. Vervolgens was het de beurt aan Lex Immers. De middenvelder kreeg een bal voor zijn voeten, haalde hard uit en schoot een meter over. Niet veel later gaf Pellè wel het juiste voorbeeld. Immers en Boëtius zetten een aanval op en laatstgenoemde bracht de bal prachtig voor. Pellè ontsnapte op dat moment uit de rug van Guram Kashia en kopte de bal bij de eerste paal achter Velthuizen: 1-0.

Vitesse drukt
Kort na de rust tastten beide ploegen af, maar het was Vitesse dat Feyenoord een tik uitdeelde. Na een prima aanval van de Arnhemmers was het Ibarra met de voorzet op Guram Kashia. Feyenoord-verdediger Stefan de Vrij timede mis, waardoor Kashia kon koppen. Hij raakte de bal fraai en verschalkte Mulder in de verre hoek: 1-1. Feyenoord kon daarna twee keer weer op voorsprong komen. Pellè kreeg twee kopkansen, maar de eerste ging een meter naast. Vervolgens kreeg de Italiaan een grandioze mogelijkheid. Jan-Arie van der Heijden liet Pellè volledig vrijstaan. De goalgetter stond oog-in-oog met Velthuizen, maar kopte de andere kant op.

Vitesse rook vervolgens meer en zette veel druk. De ploeg bleef, net als in veel andere wedstrijden, uitermate kalm en wachtte op de kansen. Vitesse scoorde dit seizoen vaker in de slotfase en dat gaf het nodige vertrouwen. Mulder redde in de 72e minuut zeer fraai op een inzet van Van Aanholt. Zes minuten later leek Mulder kansloos, maar Atsu schoot na een prachtige aanval net over. Ook in de ultieme slotfase bleef Vitesse drukken. Vilhena kreeg nog wel een kans. Hij stuitte echter op de Vitesse-defensie. Een 1-1 uitslag is voor beide ploegen niet goed in de stijd om de titel. FC Twente en Ajax zullen de lachende derde en vierde partij zijn.
 

 
Goal / Foto SV

Hoofdsponsor: