21 maart 2010 In de media

Feyenoord-Vitesse gestaakt na 45 minuten

Feyenoord v Vitesse is zaterdagavond na 45 minuten gestaakt. De hevige regenval zorgde volgens de scheidrechter voor een onbespeelbaar veld en bepaalde voor aanvang van de tweede helft dat verder spelen onmogelijk was. De stand was op dat moment 1-1 door treffers van Vlaar en Pluim.

Later meer over deze gestaakte wedstrijd en eventuele consequenties. Zo kregen Hofs en Verhaegh geel en dat zou een schorsing betekenen. Nu de wedstrijd niet is uitgespeeld, wordt de situatie waarschijnlijk anders.

Vitesse startte in de Kuip met Wiljan Pluim in de punt van de aanval, vanaf de vleugels geassisteerd door Lasse Nilsson (links) en Alexander Büttner (rechts). Het aanvalsspel kwam in de beginfase echter van de thuisploeg. Nadat Nicky Hofs al vroeg een kopbal van Ron Vlaar van de lijn moest koppen en Wijnaldum de lat raakte, was het de opvallend aanwezige Vlaar die uit een corner al snel de 1-0 op het bord zette.

Na de 1-0 nam Feyenoord duidelijk gas terug en was het balbezit veelvuldig voor Vitesse. Dat leverde in de 27e minuut een
opvallend moment op. Büttner werd duidelijk omver geduwd in het strafschopgebied en terwijl de scheidsrechter -niet geheel onterecht- liet doorspelen, meldde geen enkele Vitessenaar zich bij de arbiter. Ondanks dat Feyenoord steeds timider werd deed Vitesse lange tijd te weinig met het balbezit, wellicht ook veroorzaakt door het steeds natter en moeilijker bespeelbare veld. Toch kwam Vitesse voor rust op gelijke hoogte. In de 45e minuut kopte Wiljan Pluim een scherp genomen vrije trap van Hofs prima in de verre hoek: 1-1.

De start van de tweede helft werd in eerste instantie uitgesteld door het natte veld, maar na tien minuten meldden de spelers van Vitesse zich als eerste op het veld om de meegereisde supporters te bedanken. De scheidsrechter bepaalde dat het duel niet door kon gaan.

Feyenoord – Vitesse 1-1 (1-1)
’15 Vlaar 1-0; ’45 Pluim 1-1

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Gele kaarten: Greene, Hofs, Verhaegh
Toeschouwers: 46.500