7 mei 2015 In de media

Feyenoord vs Vitesse verboden, clubs overwegen kort geding

Het gemeentebestuur van Rotterdam heeft donderdagmiddag laten weten, als gevolg van de acties van de politiebond, Feyenoord vs Vitesse te verbieden.
De wedstrijd staat voor aanstaande zondag gepland, maar wordt verboden door gemeente Rotterdam omdat de reguliere politie-inzet niet beschikbaar is vanwege acties van de politiebond, die in onmin leeft met de minister over de cao.

Vitesse en Feyenoord leggen zich niet zo maar neer bij het besluit. Ook zijn beide clubs, in tegensteling tot wat de KNVB aangeeft, vooralsnog niet met de bond in gesprek over een nieuwe speeldatum.

Algemeen directeur van Vitesse, Joost de Wit, over het besluit: “We hebben vernomen dat gemeente Rotterdam de wedstrijd van aanstaande zondag heeft verboden. Het is een landelijke kwestie waar zowel Feyenoord als wij part noch deel aan hebben. Dit besluit heeft ernstige gevolgen voor een integer verloop van de competitie.

Het is een grote teleurstelling voor staf, spelers, supporters en alle anderen die naar deze belangrijke wedstrijd hebben toegeleefd. Wij staan voor onze supporters en een eerlijk verloop van de competitie. Vitesse overweegt, samen met Feyenoord en Eredivisie CV, een kort geding te starten om te bewerkstelligen dat de wedstrijd alsnog doorgang kan vinden.”

Zodra meer informatie bekend is over de situatie rondom de wedstrijd, volgt berichtgeving.

(Note red. Lees ook: Ook de supportersvereniging van Vitesse is ontstemd over het verbieden van de wedstrijd tegen Feyenoord.)
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: