26 augustus 2019 In de media

Financiële klapper voor blije Serero

Thulani Serero is weg bij Vitesse. De Zuid-Afrikaan heeft een tweejarig contract getekend bij Al Jazira. In de Verenigde Arabische Emiraten maakt hij een financiële klapper.
Voor Serero (29) komt met de deal in het Midden-Oosten een einde aan een periode van geheimzinnigheid. Nadat zijn transferperikelen uitlekten, wrong de Zuid-Afrikaan zich in allerlei bochten van ontkenning. Het rookgordijn was kolderiek en hielp niets, maar hij volhardde in zijn standpunt.

,,Als er niets is getekend, is er ook geen contract”, reageert hij op de transferperikelen. ,,Dan ga ik nog nergens heen. Ik vond dat ik niet anders kon.”

De onderhandelingen met Al Jazira hebben lang geduurd. Naar verluidt zorgden zaakwaarnemers in het kamp van Serero voor vertraging door aanvullende eisen. Vitesse stelde ook een keiharde voorwaarde. Zo moest er vanuit Abu Dhabi een bankgarantie komen. Met de overgang was voor de Arnhemse club een bedrag van ruim een miljoen euro gemoeid.

Transfersom

Serero wilde naar Al Jazira. Hij had nog een contract voor een jaar bij Vitesse. In Arnhem was hij sterkhouder. Sterspeler. Maar hij wilde een nieuw avontuur aan gaan. En Vitesse kon nu nog een transfersom voor de Zuid-Afrikaan krijgen. In mei stelde hij nog de voorkeur voor een club in Europa te hebben. Maar de concrete interesse kwam alleen uit het Midden-Oosten.

,,Uiteindelijk ga ik daarheen, waar ze me echt willen hebben”, stelt Serero. ,,Als andere clubs geen haast maken, of zich niet concreet melden, dan houdt alles op. Daar ga ik niet op wachten. Ik ben blij met Al Jazira. Dit is een ambitieuze club. Dit was mijn eerste keus.”

Klapper

Serero maakt in de oliestaat een financiële klapper. Zijn salaris beloopt naar verluidt ver boven de miljoen euro. Netto. ,,Een voetbalcarrière heeft een bepaalde looptijd”, beaamt de Zuid-Afrikaan. ,,Mij gaat het in de kern om voetbal. Laat daarover geen misverstand bestaan. Maar financiën spelen ook een rol.”

Serero laat na acht seizoenen de Nederlandse velden achter zich. In 2011 verruilde hij Ajax Cape Town voor Ajax in Amsterdam. In 2017 maakte de Zuid-Afrikaan de overstap naar Vitesse.

Hollands tintje  

Een Hollands tintje zit nu nog wel aan zijn transfer naar de Emiraten. Bij Al Jazira is Jurgen Streppel de trainer. De spelmaker heeft nog even de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Voor Al Jazira begint de competitie pas op 19 september.

,,Ik stap nu meteen in. Dat is mooi. Ik ben al fit. Ik laat een mooie periode bij Vitesse achter me. Nadat ik bij Ajax op een zijspoor belandde, wilde ik weer spelen. Dat is gebeurd. Ik vond mijn tweede seizoen veel beter dan het eerste. Ik heb het voetbalplezier bij Vitesse teruggevonden. Ik ben daarvoor iedereen dankbaar. Nu jaag ik nieuw succes na met Al Jazira.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: