13 maart 2022 In de media

Flink gewijzigd Vitesse speelt in kansarme wedstrijd teleurstellend gelijk tegen Heracles Almelo

Vitesse heeft na een zwakke wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld bij Heracles Almelo. De Arnhemse club speelde in aanloop naar de return bij AS Roma donderdag in de achtste finales met de Conference League een flink gewijzigde opstelling en werd amper gevaarlijk.

Vitesse-trainer Thomas Letsch stelde ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen AS Roma (0-1-nederlaag) vijf andere spelers op. Doelman Jeroen Houwen, Loïs Openda en Matus Bero begonnen op de bank. Danilho Doekhi (ziek) en Eli Dasa ontbraken in de wedstrijdselectie. Datzelfde gold voor de eveneens zieke Riechedly Bazoer.

Tegen Heracles hadden doelman Markus Schubert, die eerder dit seizoen nog werd gepasseerd, Tomas Hajek, Nikolai Baden Frederiksen, Thomas Buitink en Gyan de Regt, die voor het eerst aan de aftrap verscheen, een basisplaats. Vitesse oogde daardoor onwennig en speelde een zeer stroeve eerste helft.

De bezoekers kregen daarin slechts één kans. Baden Frederiksen produceerde een slap schot, nadat Heracles even daarvoor bij hun enige mogelijkheid verzuimde om te scoren. Nikolai Laursen raakte de bal helemaal verkeerd. De Regt, die als rechtsback speelde en telkens werd overlopen, werd al in de 37e minuut gewisseld.

Letsch bracht halverwege ook Bero in de ploeg en een kwartier later Loïs Openda. Maar ook dat leverde niets op. Vitesse bleef ontzettend slordig aan de bal, maar had ook weinig te duchten van Heracles. Vlak voor tijd hield Jacob Rasmussen Samuel Armenteros van scoren af met een sliding en Daan Huisman schoot in kansrijke positie recht op keeper Koen Bucker.

Vitesse sloot met het 0-0-gelijkspel een paar roerige dagen af. De Russische eigenaar Valeri Oyf maakte vrijdag bekend dat hij zijn aandelen verkoopt, waardoor de club in een onzekere situatie zit. Sportief gezien gaat de focus nu op de return tegen AS Roma, waarin Vitesse opnieuw geschiedenis kan schrijven.

Bron: Gelderlander / Foto's: SV