13 juni 2016 In de media

Flinke leegloop in staf bij Vitesse

Vitesse zal naar verwachting Henk Fraser binnenkort aanstellen als hoofdtrainer, maar er is nog veel meer werk aan de winkel bij de Arnhemse club.
Zo moet Vitesse op zoek naar een nieuwe hoofd van de jeugdopleiding nu Gerry Hamstra technisch manager wordt bij Heerenveen. Ook is er op dit moment ook nog geen assistent-trainer. Jon Dahl Tomasson maakte namelijk de overstap naar de Deense voetbalbond.

Maar de leegloop in de staf gaat nog verder. Videoanalist Erwin Koenis keert komend seizoen ook niet meer terug bij Vitesse. Dat geldt ook voor conditietrainer Terry Peters. Hij vertrok naar Saoedie-Arabië om aan de slag te gaan bij Al Shabab, de club van voormalig Vitesse-coach Fred Rutten.

In de scouting wordt de vacature die Theo Janssen achterlaat (hij wordt assistent-trainer bij Jong Vitesse) niet opgevuld vanwege bezuinigingen bij de club.

En dan is er nog Edward Sturing. Hoewel Sturing en Vitesse de intentie hebben uitgesproken om met elkaar verder te gaan, is het nog niet duidelijk in welke functie hij blijft. De afgelopen jaren was hij alstalentcoördinator verantwoordelijk voor de doorstroming van jeugdspelers richting het eerst elftal, maar mogelijk wordt deze functie geschrapt.

Algemeen directeur Joost de Wit laat weten dat er op dit moment gesprekken lopen over de invulling van de staf van volgend seizoen.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: