26 april 2021 In de media

Flinke schade Vitesse na vechtwedstrijd tegen Feyenoord

Een flinke wond op het been van Maxi Wittek was de stille getuige van de harde tackle van achteren, die Feyenoorder Steven Berghuis op rood kwam te staan. Vitesse wist de manmeersituatie in de slotfase niet uit te buiten en verzuimde in De Kuip een voorschot op het vierde Europese ticket te nemen. Bij winst op Feyenoord zou het gat vijf punten zijn geworden.

„Als je me van tevoren had gezegd, dat we na de grote teleurstelling, die we vorige week hebben geïncasseerd, Feyenoord in de eigen Kuip op 0-0 zouden houden, dan was ik daar tevreden mee geweest”, aldus Vitesse-trainer Thomas Letsch. „Maar op basis van de wedstrijd hadden we meer verdiend. We hebben genoeg kansen gehad, maar ze niet benut. Dat moeten we verbeteren”, aldus Letsch, die onder andere zag dat Loïs Openda voor rust drie opgelegde kansen niet benutte. „Ik kan leven met een punt, maar op basis van het krachtsverschil ben ik wel teleurgesteld, dat we niet gewonnen hebben.”

Vitesse-verdediger Danilho Doekhi had ook gemengde gevoelens. „Het was belangrijk om niet te verliezen, maar als je ziet wat voor kansen we hebben gehad, dan hadden we deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen. Dan hadden we er een gat van vijf punten van gemaakt.”

Wittek benadrukte de positieve kant van de prestatie van Vitesse. „Ik denk dat we trots op onszelf kunnen zijn, dat we zo’n goede wedstrijd hebben gespeeld na de grote teleurstelling in de beker. Het is niet gemakkelijk om er dan direct weer te staan.”

Vitesse liep ook flinke schade op in de vechtwedstrijd in De Kuip. De gele kaarten die Wittek, Riechedly Bazoer en Sondre Tronstad kregen, levert hen een schorsing op voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle van volgende week. Omdat ook Jacob Rasmussen nog geschorst is en Eli Dasa herstellende is van de blessure die hij opliep in de bekerfinale, bestaat de kans dat van het gebruikelijke defensieve kwintet alleen Danilho Doekhi beschikbaar is tegen de Zwollenaren, terwijl ook controleur Tronstad ontbreekt. „Dat is wel een puzzel die we moeten oplossen”, aldus Letsch, die tot zijn grote tevredenheid zag dat Tomas Hajek zich als vervanger van Rasmussen uitstekend staande hield in De Kuip.

Sowieso stond de defensie van Vitesse prima met ook een sterke spelende Bazoer en een uitblinkende Doekhi. De neef van Winston Bogarde maakte in zijn thuisstad Rotterdam indruk. Letsch heeft al meermaals aangegeven, dat Doekhi in zijn ogen een van de sterkste centrumverdedigers in de Eredivisie is. Het leuke voor Doekhi was, dat zijn ouders alsnog toegang hadden kunnen regelen. „Wij kennen iemand die een box heeft en mijn vader en moeder hebben kunnen regelen, dat ze toch konden komen. Dat was leuk. Na lange tijd hebben we weer eens naar mij in het stadion kunnen kijken.”

Wittek is er niet bang voor, dat de schorsingen Vitesse duur komen te staan. „We hebben genoeg goede spelers. Ik ben er van overtuigd dat we deze thuiswedstrijd gaan winnen, wie er ook op het veld staat”, aldus de Duitse linksback, die vol vertrouwen is, dat Vitesse de play-offs gaat ontlopen. „We hebben veel zelfvertrouwen, ook door de wedstrijden die wij hebben gespeeld tegen de grotere clubs in de Eredivisie. We spelen een heel goed seizoen en verdienen het om vierde te worden. De komende weken moeten we het afmaken.”

Letsch is ook positief gestemd over het vermogen van Vitesse om de klus de komende weken te klaren. „We hebben het nu in eigen hand. Volgende week tegen PEC Zwolle hebben we een flinke uitdaging door alle afwezigen. Maar ik houd van uitdagingen.”

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: