12 juli 2010 In de media

Florian Riedel (19) dwingt in oefenduel stageweek af

Florian Riedel, een 19-jari­ge jeugdspeler van het uit de Duit­se Bundesliga gedegradeerde Hert­ha BSC, heeft zaterdag een stage­week afgedwongen met zijn optre­den in het oefenduel van Vitesse tegen Excelsior Zetten; het werd zaterdagmiddag 0- 14 in Zetten.

De rechtsback wordt gezien als een een zogenaamde aussenbahnspieler, een speler die de hele rechterflank kan bespelen.
Riedel behoort niet tot het rijtje directe versterkingen dat Vitesse op het oog heeft. Hij is gekomen op voorspraak van spelersmakelaar Louis Laros. Het spel van de kleine rechtsback toonde overigens een opvallende gelijkenis met dat van de vroegere Vitesse- speler Laros.

Riedel beviel trainer Theo Bos zaterdag voldoende om hem een midweekse stage in Zeeland aan te bieden. Vitesse is op zoek naar een rechtsback na het vertrek van Paul Verhaegh (FC Augsburg) en de mislukte onderhandelingen met diens beoogde opvolger Giovanni Gravenbeek (naarWillem II).

„Ik zie genoeg perspectief om hem te testen met hogere weerstand op de training. Hij heeft veel diepgang en een goede mentaliteit, een beetje Duitse mentaliteit kunnen we wel gebruiken", zei Bos. Hij zag de veelvuldig opkomende back een paar slordige ballen afspelen, maar ook twee assists (3-0 Nilsson, 6-0 Pluim) en een goeie interceptie (vrije schietkans Excelsior) als visitekaartje afleveren.

Riedel is de zestiende veldspeler die vandaag (maandag) met Vitesse op trainingskamp gaat naar Zeeland. Bos heeft twaalf fitte spelers, maar Davy Pröpper is vier dagen bij Oranje O19.

Naast de keepers Piet Velthuizen, Eloy Room en Sebastiaan van der Sman mogen van Jong Vitesse Roy de Ruiter, Hayri Pinarci, Michael Vakalopoulos en Just Berends mee op trainingskamp in Zeeland.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: