15 juli 2010 In de media

Florian Riedel gaat voor zijn kans

Florian Riedel maakte vorige week zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Excelsior Zetten plots zijn opwachting in de basis bij Vitesse. Gedurende de traininsgweek in Zeeland krijgt de speler van Hertha BSC de tijd zich te laten zien.

"Dit zijn niet de wedstrijden waarin je je als speler goed kunt onderscheiden", zegt de 19-jarige Riedel na afloop van de met 10-1 gewonnen wedstrijd tegen de Reimerswaal selectie. "De tegenstand moet beter zijn, dan weet de club ook meer van mijn kwaliteiten. Maar goed, je weet in een voorbereiding dat deze wedstrijden erbij horen. Naast de wedstrijden trainen we elke dag en ook dat zijn momenten waarin ik mij moet laten gelden."

De offensieve dadendrang is de beleidsbepalers bij de club niet ontgaan. De Duitser start als rechtsback, maar na rust duikt hij op als rechtermiddenvelder. De gehele tweede helft is hij een plaag voor de tegenstander, levert enkele prima voorzetten af en pikt ook zijn doelpuntje mee. Voor wat het allemaal waard is, is ook de conclusie van Riedel.

"Zelf ben ik niet helemaal tevreden. Ik heb de laatste twee maanden van het vorige seizoen niet kunnen spelen door een blessure en ben eigenlijk op een nulpunt begonnen bij Vitesse. Nogmaals, dit zijn niet de wedstrijden waarin je je meerwaarde kunt tonen. Zolang ik hier ben, wil ik een zo goed mogelijke indruk achterlaten. Dan is het aan de club om de knoop door te hakken. Ik heb het tot dusver prima naar mijn zin en ook met de spelers klikt het. Dat zijn natuurlijk geen garanties voor een contract. We zullen het wel zien."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: