12 augustus 2016 In de media

Focus op tweede overwinning van het seizoen

Vitesse ontvangt zaterdagavond om 19.45 uur ADO Den Haag, de nummer drie na één speelronde.
Henk Fraser kan in het duel met zijn oude werkgever nog niet beschikken over Navarone Foor.

Het duel tussen de nummers 2 en 3 op de ranglijst is de eerste competitiewedstrijd voor de Arnhemmers in eigen huis. De klasseringen zeggen natuurlijk nog helemaal niks, feit is wel dat beide poegen hun eerste wedstrijd wisten te winnen. Vitesse deed dat vs Willem II zonder de geblesseerden Rashica en Foor. Voor laatsgenoemde komt het eerste thuisduel nog te vroeg. "Milot heeft de laatste dagen steeds meer kunnen doen. Of het voldoende is voor zaterdag, dat is nog even afwachten, maar het ziet er steeds beter uit", aldus Fraser na de training op vrijdag.

Naast de geblesseerde Foor ontbreekt ook Abiola Dauda. De spits zit nog één duel schorsing uit. "Verder is iedereen er bij hebben we afgelopen week prima kunnen toewerken naar onze eerste wedstrijd in GelrerDome."

Over ADO Den Haag wilde hoofdtrainer niet teveel kwijt. "Mijn focus ligt volledig op de eigen ploeg en onze manier van spelen. Natuurlijk is DO een club waar ik nog veel goede collega's heb lopen. Een goede collega is ook Zeljko Petrovic. Hij richt zich op zijn ploeg, ik op de mijne. Maar ik heb veel respect voor de club, wens ze wekelijks het allerbeste, alleen zaterdag even niet. Dat lijkt me logisch." 

Henk Fraser wist vorig seizoen met ADO tweemaal gelijk te spelen tegen Vitesse. "Zeker de tweede wedstrijd, in Arnhem, vond ik dat Vitesse goed weg kwam. De ploeg maakt stapjes en ik verwacht dan ook een zeer gemotiveerde trainer én spelersgroep zaterdagavond."
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: