2 september 2023 In de media

Fofana laatste zomeraanwinst Vitesse

Fodé Fofana is de nieuwe en laatste zomeraanwinst van Vitesse. Vrijdagavond is enkele minuten voor het sluiten van de window de transfer definitief rond gekomen. De 20-jarige Fofana komt op huurbasis over van PSV. Vitesse heeft een optie tot koop weten te bedingen.

De carrière van de Groninger heeft de afgelopen seizoenen zo zijn ups en downs gekend. In verband met enig blessureleed kwam het talent tot nu toe tot slechts 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waarin hij weliswaar veertien keer doel trof. Fofana kwam eenmaal uit voor de hoofdmacht van PSV. Op 24 januari 2023 debuteerde Fofana in de 1-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Emmen. Met de overstap naar Vitesse volgt Fofana het pad van voormalig en nieuwe teamgenoot Mathijs Tielemans.

Technisch directeur Benjamin Schmedes is zeer verheugd met deze last-minute transfer: “Alhoewel wij Fodé al tijden volgen kwam zijn transfer pas laat op gang. Het was even spannend, maar dat mag de pret niet drukken. We halen met Fodé een zeer talentvolle en technische aanvaller binnen die eveneens veelzijdig inzetbaar is in de voorhoede.” Schmedes vervolgt: “Het is belangrijk dat Fodé een heel seizoen fit blijft en minuten gaat maken. Daar gaan wij voor proberen te zorgen met elkaar. Eenmaal fit is Fodé een grote toegevoegde waarde.”

Fofana kan niet wachten om te gaan spelen voor Vitesse. “Ik wil mij laten zien op het hoogste niveau in Nederland. Het is fijn dat dit kan bij Vitesse, een mooie club met een prachtige historie. Ik ben een vlotte en behendige aanvaller en denk dat ik met mijn kwaliteiten een meerwaarde kan zijn voor Vitesse. Ik zal er alles aan doen om de supporters trots te maken!”

Vitesse heet Fofana van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: