8 februari 2019 In de media

Foor verhuist naar flank bij Vitesse

Leonid Sloetski promoveert Navarone Foor tegen FC Groningen tot linksbuiten. De coach kiest bij Vitesse voor die variant, nu Bryan Linssen is geschorst.
Mukhtar Ali behoudt zondagmiddag in het noorden zijn positie als middenvelder bij de Arnhemse club.

Sloetski moet zijn formatie wijzigen, nu Linssen en Alexander Büttner zijn geschorst. Zij liepen zaterdag tegen Heerenveen (2-2) tegen hun vijfde gele kaart van deze competitie aan. Foor was voor dat duel juist geschorst en keert nu terug in het team. Datzelfde geldt voor Matus Bero, die tegen Heerenveen ook een schorsing uitzat. Sloetski zet Max Clark voor Büttner links achterin.

Bij Vitesse werd Oussama Darfalou deze week uit voorzorg buiten de groep gehouden. De Algerijnse spits verliet na een botsing tegen Heerenveen met hoofdpijn het veld. Sloetski gaat ervan uit dat de Afrikaan zondag in Groningen kan spelen.

Blessures

Roy Beerens zit normaliter bij de groep. Maar de Brabander start dan op de bank. Hij is bijna drie weken uit de roulatie geweest met een hamstringblessure. De aanvaller sluit donderdag of vrijdag vermoedelijk weer aan bij de groep.

Sloetski kan tegen FC Groningen zeker niet beschikken over Tim Matavz (herstel kuitbeenbreuk), Hilary Gong (knie), Arnold Kruiswijk (rug) en Charly Musonda (knie). Mohammed Dauda, in de winter gehuurd van RSC Anderlecht, wacht nog op zijn werkvergunning. De leiding van Vitesse gaat er niet van uit dat de Ghanese aanvaller tegen FC Groningen beschikbaar is.

Slechte uitreeks

Vitesse wacht zondag in Groningen (aanvang 14.30 uur) een moeilijke klus. De Arnhemse club won slechts twee van de laatste zestien uitwedstrijden in de competitie (vijf keer gelijk, negen keer verlies) en kreeg in deze reeks slechts twee keer geen goal tegen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: