8 maart 2018 In de media

Foor volgt het advies van Hofs op

Navarone Foor merkte onlangs op dat de rol als controleur bij Vitesse ten koste ging van zijn scorende vermogen. Dus schoot hij tegen Ajax maar eens van afstand op het doel. De Betuwenaar maakte zondag zo de mooiste goal van het voetbalgevecht in GelreDome.
,,Dit was echt heerlijk”, genoot Foor na de 3-2 zege van Vitesse op Ajax na. ,,Het moet even allemaal meezitten. Dat was het geval. Ja, ik heb op het veld wel even staan nagenieten.”

De knal van pakweg 30 meter was hem ingegeven door Nicky Hofs, assistent-trainer bij Vitesse. ,,Hij zei in de warming-up: ‘Schiet maar eens op het doel. Gewoon doen’. Nou, dat was een geweldig advies. In de rust knikte hij naar me. Zo van: ‘Zie je nu wel.’ Mooi dat alles dan lukt.”

Foor brak met zijn treffer de wedstrijd open. Daarna was strijd het parool. Ook daarin blonk hij uit. ,,Dit was zo’n echte vechtwedstrijd. Mooi dat ik scoor, maar Bryan Linssen was helemaal belangrijk. Mooi hè, hij heeft echt dat neusje voor de goal. Dit is één van de mooiste goals uit mijn loopbaan. Maar dan hoort daar ook een overwinning bij.”

 

Dat werd nog wel kantje boord. ,,Ajax is zó goed”, zei Foor. ,,Ze bleven rustig. Ze bleven komen. Op het einde zaten wij er allemaal doorheen. De scheidsrechter floot wel op tijd af, hoor.”

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: