13 mei 2016 In de media

Foor wil stappen maken bij Vitesse

Navarone Foor zet binnenkort zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Vitesse.
De 24-jarige voetballer is tot overeenstemming gekomen met de leiding van de Arnhemse club. Gisteren trainde Foor nog gewoon mee met NEC. En bevestigde hij zijn spectaculaire transfer. "Ik heb nog niet getekend, maar alles staat al in de media."

Voorafgaand aan de training waren de fans van NEC rustig. Er werd wat geroepen, maar Foor kon het voetbalveld zonder problemen betreden. Naderhand werd de sfeer wat grimmig, toen enkele supporters verhaal haalden bij de naar de aartsrivaal vertrekkende NEC'er.

Een van de fans ging tijdens de wandeling naar het Goffertstadion in gesprek met Foor, die omringd werd door spelers en fans. Ondanks de vriendelijke toon van de supporter, reageerde Foor geïrriteerd.

"Ik kan nieuwe stappen zetten", zei de aanvallende middenvelder, die een aflopend contract heeft bij de club uit Nijmegen. "Dat het bij Vitesse is, dat is dan maar zo. De andere clubs waren niet zo concreet. Ik snap de haat bij NEC, maar ik kan er ook niks aan doen dat het al in de media is verschenen."

Toen steeds meer supporters bij Foor kwamen lopen, nam ploeggenoot Jeffrey Leiwakabessy hem mee naar het stadion. De ervaren NEC'er riep de mensen daarna op om Foor met rust te laten. Een tiental fans bleef nog wachten voor het Goffertstadion, maar Foor liet zijn gezicht niet meer zien. De supporters keerden vervolgens huiswaarts.

Navarone Foor stapt deze zomer transfervrij over naar Vitesse, waar hij formeel op 1 juli zal beginnen. Dat is officieel de dag dat het nieuwe voetbalseizoen begint. De eerste training van Vitesse in de aanloop naar het nieuwe seizoen staat echter al gepland voor zondag 26 juni. Bij die gelegenheid zal Foor ongetwijfeld van de partij zijn.

De exponent van de jeugdopleiding van NEC is de eerste aankoop van Vitesse voor komend seizoen. Vitesse wil zijn komst pas bevestigen, als Foor geen verplichtingen meer heeft bij NEC.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: