12 september 2016 In de media

Foor: ‘Rendement moet omhoog’

Kwaliteit heeft Vitesse zeker, zegt Navarone Foor. Maar de lat moet bij de Arnhemse eredivisionist wel hoger gaan liggen. ,,We hebben tegen Ajax kansen laten liggen”, stelt hij. ,,We hadden Ajax pijn moeten doen.”
Foor (24) kreeg zondag in de Arena een basisplaats. Hij maakte daarmee zijn competitiedebuut voor Vitesse. Na zijn geruchtmakende overgang van aartsrivaal NEC werd dat eerste optreden uitgesteld door een enkelblessure. ,,Ik ben dus blij weer te hebben gespeeld”, zei de Betuwenaar. ,,Ik moet nu nog fitter worden. Dit was een aardige start. Ik wisselde goede met slechte fases af. Zo draaide ik bij die ene kans voor rust verkeerd. Het schot miste kracht en richting.”

Uiteindelijk ging de schaduwspits na 75 minuten naar de kant. ,,De trainer zei vooraf dat ik moest aangeven als ik op was. Ik zeg nooit veel, dus heb ik nu ook maar zo lang mogelijk gezwegen. Heeft me wellicht nog bonusminuten opgeleverd. Het ziet ernaar uit dat ik op ‘10’ moet spelen. Dat ligt me wel. Dan moet ik conditioneel nog beter worden, hoor. En als team moeten we groeien. Het rendement moet hoger. En die tegengoal is natuurlijk funest. Dat is ook een wijze les.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: