3 oktober 2016 In de media

Foor: “Ben op dit moment nog een soort van bliksemafleider”

Hij is sinds de zomer een van de nieuwe gezichten bij Vitesse: Navarone Foor (24). Vier maanden geleden kwam de middenvelder over van NEC.
Dat leidde tot verbaasde gezichten. In Arnhem én vooral in Nijmegen. Foor heeft zijn basisplek bij Vitesse, maar beseft dat het beter moet. . Ook op weg naar zijn eerste Gelderse derby in het geel-zwart.

Uit de kleedkamer van Vitesse klinkt zaterdagavond iets na negen uur 's avonds het lied 'Laat De Zon In Je Hart'. FC Groningen is met 2-1 verslagen. Hij was niet degene die hard meezong, vertelt Foor. "Dat laat ik aan andere jongens over", zegt de middenvelder van Vitesse met een lach op zijn gezicht tegen ELF Voetbal.

Progressie
Hij zet zijn sport- en badtasje op de grond en haalt zijn rechterhand door zijn zwarte haar. Blij is Foor, in zwart pak met witte blouse. Vitesse gaat met drie punten de interlandweek in. Het worden dagen van trainen en rusten voor Foor, terwijl een aantal medespelers naar nationale ploegen gaat. "Ik kan weer even herstellen, ik heb nog wat pijntjes. Ik moet nog fitter worden. Dat is altijd mijn kracht geweest: mijn conditie. Ik merkte vanavond dat ik op mijn tandvlees liep. Ik begon het seizoen met een enkelblessure. Hoe meer minuten ik maak hoe beter het gaat."

Tegen FC Groningen begon Foor voor het vierde competitieduel op rij in de basis, als de meest aanvallende middenvelder van Vitesse. In de rug gesteund door Marvelous Nakamba en Lewis Baker. "Ik ben degene die het vaakst diep gaat, maar we wisselen elkaar ook af. Dat kan nog meer en beter. Wat mezelf betreft wil ik nog meer aan de bal komen. Aan de bal kan ik mijn team het best helpen. Ik weet wel wat ik met de bal moet doen. Maar bij een team als Vitesse zakt de tegenstander vaak terug. Dan worden de ruimtes kleiner. Ik ben soms nog moeilijk te bereiken. Dus moet ik mijn looplijnen verbeteren en slimmer handelen. Daar werk ik nu aan. Ik ben nu nog een soort van bliksemafleider, voor Lewis (Baker) of Ricky (van Wolfswinkel)."

Bewondering
Dat wil Foor veranderen, na de interlandperiode. Hij wil nog bepalender worden in het spel van Vitesse. Zoals Baker de laatste weken is met zijn doelpunten. "Hij is van grote waarde voor ons met zijn traptechniek. Dat iemand zo goed met beide benen kan schieten is best wel uniek en heel knap. Op de training nemen we ook samen vrije trappen. Hij kan ze van elke positie erin schieten. Met links en rechts. Daar heb ik wel bewondering voor en ik kan ook van hem leren."
 

Elf voetbal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: