28 augustus 2018 In de media

Fortuna Sittard hoopt op deal met ervaren middenvelder

Tijdens de laatste drie dagen van de transfermarkt hoopt Fortuna Sittard nog minstens één keer toe te slaan. Daarbij richt de club zich voornamelijk op versterking voor het middenveld.
Voor die vacature is Thomas Bruns (26) in beeld. De middenvelder komt bij Vitesse niet meer in het stuk voor en mag, al dan niet op huurbasis, vertrekken.

Ruimte gemaakt
Waar er in het beginfase van de transfermarkt vooral spelers werden aangetrokken door Fortuna Sittard, ligt de focus de afgelopen weken op het creëren van ruimte in de selectie. Middenvelders Mickaël Malsa (Albacete) en Luc Tinnemans (EVV) vertrokken op huurbasis, keeper Job van de Walle staat voor een transfer naar Groene Ster en Lazar Kojić is tijdelijk speler van het Servische FK Bačka. Christopher Braun staat op de vertreklijst, maar wil zelf niet weg.

Gerichte versterkingen
Hoewel de club deze zomer de nodige spelers aan zich wist te binden, maakte assistent-trainer Kevin Hofland nooit een geheim van zijn wensen. Hij wilde graag nog een extra centrumverdediger, een middenvelder en een buitenspeler. Dit alles alleen als zich buitenkansjes zouden voordoen. Met Branislav Ninaj kwam er al een nieuwe verdediger. Bruns moet voor de gewenste impuls op het middenveld zorgen.

Weinig smaken
Vooralsnog hebben Hofland en hoofdtrainer René Eijer weinig smaken op het middenveld. Mark Diemers, Ahmed El Messaoudi en Jorrit Smeets lijken vooralsnog zeker van een basisplaats. Met de jonge Bo Breukers en nieuweling George Mells, die nog aan het niveau moet wennen, heeft het trainersduo weinig alternatieven. Lars Hutten kan wél op speelminuten rekenen, als vaste vervanger van het drietal in de basis.

Buiten de boot
De komst van Bruns moet Fortuna Sittard meer keuzes geven. Hij debuteerde in 2011 in het profvoetbal namens Heracles Almelo en speelde sindsdien 239 wedstrijden op het hoogste niveau. Daarvan speelde hij 43 wedstrijden in het shirt van Vitesse, zijn huidige werkgever. Omdat die club het Noorse toptalent Martin Ödegaard haalde, viel Bruns buiten de boot. Fortuna Sittard wil hem graag huren, maar krijgt naar verluidt concurrentie van PEC Zwolle.

De zaakwaarnemer van de middenvelder wil niet reageren. Fortuna Sittard gaat niet in op namen, zolang een speler nog niet gepresenteerd is.
 

Limburger / Foto’s SV

Hoofdsponsor: