26 februari 2021 In de media

Update: Piet Velthuizen tekent tekent tot eind van het seizoen bij Fortuna Sittard

UPDATE:

Doelman Piet Velthuizen heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan Fortuna. De eenmalig international trainde al mee bij de eredivisionist uit Sittard, die op zoek was naar een extra doelman.

Velthuizen (34) stond voor het laatst in het voorjaar van 2020 bij Telstar onder contract. Volgens Fortuna is de keeper meteen inzetbaar.

„Ik ben blij dat ik weer op het veld sta. De afgelopen dagen heb ik meegetraind en kennis kunnen maken met mijn nieuwe teamgenoten. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging en ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team”, laat Velthuizen, die het grootste gedeelte van zijn loopbaan bij Vitesse keepte, weten.

Fortuna Sittard lijkt Piet Velthuizen nog voor het duel met FC Groningen vast te gaan leggen voor de rest van het seizoen.

Tot einde van seizoen

Daarom sloot Piet Velthuizen woensdag aan bij de training van Fortuna. Die eerste kennismaking is van beide kanten dermate goed bevallen dat Fortuna en Velthuizen in gesprek zijn over een verbintenis voor in ieder geval tot aan het einde van dit seizoen.

Trainer Sjors Ultee: „Het zag er goed uit. Dat hij ervaring heeft wisten we natuurlijk al en dat het een slimme keeper is ook. Maar hij was ook heel erg gretig, dat is wel prettig om te zien. Dus nu gaan we in gesprek met elkaar.”

Inzetbaar tegen FC Groningen

Er is Fortuna overigens veel aan gelegen om dat snel af te ronden zodat Velthuizen zondag meteen inzetbaar zou zijn voor het duel tegen FC Groningen.

De 34-jarige doelman stond voor het laatst onder contract bij Telstar, maar beleefde zijn beste periode bij Vitesse. Voor die club keepte hij meer dan 200 wedstrijden, ook speelde hij één interland.

Bron: De Limburger / Foto's: SV

Hoofdsponsor: