31 mei 2016 In de media

FOX gaat Tweede Divisie omarmen

FOX Sports gaat de Tweede Divisie omarmen en prominent uitzenden.
Achter de schermen is de laatste tijd onderhandeld met belangenorganisatie CVT (Centraal Overleg Topklasse) en een voorstel voor vijf jaar is op komst.

FOX wil iedere speelronde minimaal één wedstrijd live uitzenden (maximaal drie) en van alle duels worden samenvattingen gemaakt. Alle tweededivionisten dienen nog wel afzonderlijk akkoord te gaan. In de loop van juni zal de informatie aan de clubs worden gepresenteerd. In de beoogde plannen wordt de live wedstrijd met drie camera’s vastgelegd. De overige duels worden met één camera geregistreerd.

In de toekomst, wellicht al in het seizoen 2017-2018, wordt mogelijk een schakelprogramma gemaakt. Voorwaarde is dan wel dat de wedstrijden gelijktijdig beginnen. Regionale omroepen In het televisiepakket zijn ook de regionale omroepen meegenomen. Die krijgen van hun regioploegen een samenvatting van drie minuten aangeleverd en dienen vanaf maandagavond 22.00 uur het samenvattingsprogramma met alle wedstrijden uit te zenden.

Alle ploegen uit de Tweede Divisie krijgen voor hun clubwebsites een samenvatting van drie minuten toegezonden. De plannen van FOX behelzen alleen de Tweede Divisie. De clubs hoeven daarvoor niets te betalen, maar ontvangen ook geen televisiegeld. Voor de Derde Divisie is geen interesse.
 

Voetbalindebollenstreek / Foto’s SV

Hoofdsponsor: