17 april 2020 In de media

FOX Sports keert laatste deel televisiegelden uit

FOX Sports, zendgemachtigde van de eredivisie, heeft het laatste kwart van de televisiegelden van dit toch gewoon seizoen uitgekeerd. Ook nu de dreiging van het stoppen met de voetbalcompetitie nog altijd actueel is, hebben de clubs circa 20 miljoen euro gekregen.
FOX Sports dreigde volgens de clubs eerder om niet over de brug te komen als de KNVB en de clubs zelf de stekker uit dit seizoen zouden trekken. Dat is niet gebeurd, maar het is evenmin duidelijk of de resterende wedstrijden nog plaats zullen vinden. Bronnen rondom verschillende clubs melden dat FOX Sports het geld wel onder bepaalde voorwaarden heeft overgemaakt. Als clubs alsnog per direct zélf stoppen met de competitie, wordt de betaling heroverwogen.

Voor veel clubs is de uitbetaling deze week een zeer goed bericht. Het voorkomt dat clubs nu in forse problemen komen, al is de verwachting dat ze dat wel gaan komen als er langere tijd niet gespeeld kan worden of voor lege stadions moet worden gevoetbald.

Voor veel clubs zijn de televisiegelden een flink portie van de begroting. Ajax krijgt het grootste percentage en zou 2,58 miljoen euro hebben gekregen. Voor PSV is het bedrag 2,32 miljoen en Feyenoord incasseert 2,05 miljoen. Voor kleinere clubs als VVV, Sparta, FC Emmen, Fortuna Sittard en RKC gaat het om ongeveer een half miljoen euro.

De clubs in de Keuken Kampioen Divisie moet overigens nog even geduld hebben. De laatste betalingstermijn voor de tweede competitie van Nederland staat pas in mei gepland.

AD / foto’s SV

Hoofdsponsor: