10 december 2010 In de media

Frank van der Struijk terug in basis bij Vitesse

Frank van der Struijk is fit genoeg om zondag tegen Ajax weer in de basis van Vitesse te beginnen. Trainer Albert Ferrer van Vitesse kan voor de wedstrijd met Ajax (zondag 12.30 uur GelreDome) beschikken over een grote selectie.

Frank van der Struijk is na zijn enkelblessure weer fit genoeg om te starten.

De verdediger zat bij de laatste wedstrijd, uit bij FC Groningen, al op de bank, maar werd toen nog ontzien. Eerder werd verwacht dat hij vanwege een enkelblessure in 2010 niet meer in actie zou komen. Van der Struijk neemt zondag de plaats in van Gino Felixdaal.

Trainer Albert Ferrer had deze week graag een keer In GelreDome getraind, maar zijn verzoek daartoe werd niet ingewilligd vanwege het drukke programma in het stadion. Ferrer gaf vrijdagmiddag ook aan dat hij wel vaker in GelreDome zou willen trainen als de omstandigheden buiten zo beroerd zijn als de laatste weken.

Op de vrijdagtraining ontbrak Marcus Pedersen met lichte keelklachten, hij is Vitesse's topscorer met vier doelpunten. Hoewel hij op tijd fit is voor het duel met Ajax, lijkt Wiljan Pluim de voorkeur te krijgen. Ook Nacer Barazite is een optie in de punt van de aanval.

Ferrer vindt Pedersen een uitstekende 'boxplayer' (in de zestien) en Pluim de betere 'meevoetballende speler' voor de ploeg. Hij wilde niet vooruitlopen op zijn keuze. "Ik maak de keuze die het elftal het meest nodig heeft", aldus Ferrer. Hij maakt zaterdag na de training de definitieve selectie bekend.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: