21 augustus 2012 In de media

Frank van der Struijk verwacht lastige wedstrijd tegen Willem II

Aanstaande zondag neemt Vitesse het op tegen Willem II. Na de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1) treft Vitesse komend weekend in Tilburg de andere promovendus van het seizoen.
Willem II eindigde vorig seizoen als vijfde in de Jupiler League. Via de play-offs wisten zij echter een plek in de Eredivisie te bemachtigen. Na één jaar afwezigheid zijn de Tilburgers dus weer terug op het hoogste niveau. Aan Willem II-zijde hebben technisch directeur Marc van Hintum en aanvaller Genaro Snijders een Vitesse-verleden.

Vitesse wist uit de eerste twee wedstrijden van de competitie vier punten te behalen. Na een gelijkspel tegen ADO Den Haag, versloeg de ploeg van trainer Fred Rutten PEC Zwolle met minimale cijfers. Willem II luisterde haar rentree in de Eredivisie op met een 1–1 gelijkspel tegen rivaal NAC Breda. Een week later eindigde de wedstrijd tegen FC Groningen met dezelfde cijfers.

Frank van der Struijk is kind aan huis bij de Tilburgers. De geboren Brabander speelde zes seizoenen voor Willem II. Van der Struijk blikt vijf dagen voor de wedstrijd alvast kort vooruit: “Het is altijd leuk om terug te komen bij de club waar je bent opgegroeid. Ik ben de club altijd blijven volgen, maar wil de wedstrijd natuurlijk ten koste van alles winnen.” De Vitesse-verdediger verwacht zondag een lastig duel. “Willem II speelt fris voetbal. Als wij zelf ons niveau halen moeten we winnen. Wij hebben meer kwaliteiten, maar makkelijk zal het niet worden.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: