4 maart 2021 In de media

Franse top heeft Bazoer in het vizier

De sportieve toekomst van Riechedly Bazoer ligt op korte termijn mogelijk in de Ligue 1, zo meldt De Telegraaf donderdag. De verdediger annex middenvelder van Vitesse wordt al enkele maanden met een nieuw avontuur in het buitenland in verband gebracht en volgens het dagblad zou hij ‘intensief worden gevolgd’ door Olympique Lyon, Lille OSC en Olympique Marseille.

De sterke prestaties van Bazoer, 24 jaar, zijn tot over de landsgrenzen opgevallen en volgens het dagblad spreekt met name zijn veelzijdigheid aan. Hij speelde bij Ajax als aanvallende middenvelder in een 4-3-3-systeem, maar laat in het elftal van Vitesse zien ook uitstekend te kunnen renderen in een meer verdedigende rol in een 4-4-2 of 3-5-2 systeem.

Bazoer had in januari 2016 de stap kunnen maken van Ajax naar Napoli, dat 25 miljoen euro overhad voor de door PSV en Ajax opgeleide middenvelder. Hij ging een halfjaar later, na enkele uitzichtloze maanden in Amsterdam, uiteindelijk naar VfL Wolfsburg. Met die transfer was een bedrag van twaalf miljoen euro gemoeid. Het was geen onverdeeld succes: hij kwam tot 27 duels in de hoofdmacht en werd tweemaal uitgeleend. FC Porto en FC Utrecht waren zijn tijdelijke werkgevers.

Bazoer verbond zich medio 2019 voor drie seizoenen aan Vitesse, waar men serieus rekening houdt met een zomers vertrek van de man die zes keer voor het Nederlands elftal uitkwam. De verdediger annex middenvelder is ook dit kalenderjaar sterk begonnen: in de negen duels in alle competities in 2021 was hij goed voor drie treffers en een assist.

Bron: Voetbalzone / Foto's: SV

Hoofdsponsor: