26 november 2016 In de media

Fraser ‘boos en teleurgesteld’ na nieuw puntenverlies Vitesse

Het nieuwe puntenverlies zorgt voor een mineurstemming bij Vitesse. Trainer Henk Fraser was zaterdagavond ‘boos en teleurgesteld’ na de 2-2 tegen Excelsior.
„We begonnen aardig, maar krijgen uit twee schoten twee goals tegen”, verzuchtte Fraser na afloop. „Dat was een mentale tik. En in onze situatie (met al 5 duels op rij zonder zege, red.) werkt dat door. Dat we toch nog tot 2-2 komen, is een opsteker. Maar dat hoor je niemand zeggen. Omdat de kater van het puntenverlies overheerst.”

Ontevreden
Fraser stelde ‘ontevreden’ te zijn met het puntenaantal van Vitesse na 14 wedstrijden. ,„We hebben een heleboel punten laten liggen.” Ook over de uitvoering was hij niet te spreken. ,,Het is vaak te stroperig en we creëren te weinig kansen.”

'Meer gevraagd'
De onvrede daarover was zaterdag tegen Excelsior terug te zien met de basisplaatsen voor Arshak Koryan en Mitchell van Bergen. Fraser heeft de bezetting van de aanval al meermaals veranderd. „Omdat in die linie meer wordt gevraagd.”

Onvrede
„Ik begrijp de onvrede bij de supporters”, zei Fraser. „Die onvrede hebben wij ook. In de staf en de spelersgroep. We hebben nu weer een teleurstellend resultaat neergezet.

Na afloop heb ik de bal bij de spelers gelegd. Wat vinden zij ervan? Wat hadden we als staf dan anders moeten doen? Waren de afspraken niet duidelijk? Ze hebben zelf gezegd dat ze nog meer in de spiegel moesten kijken. Dat zegt alles.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: