7 november 2017 In de media

Fraser en Vitesse: Seizoen gewoon afmaken

Met de aanstelling van Mohammed Allach als technisch directeur bij Maccabi Haifa, wordt automatisch ook gespeculeerd op een overgang van Vitesse-trainer Henk Fraser naar Israël. Maar de coach zinspeelt naar eigen zeggen ‘helemaal niet’ op een vertrek uit Arnhem.
,,Dat is helemaal niet aan de orde”, verklaart Fraser desgevraagd. ,,Ik ben er de persoon niet naar om tussendoor weg te gaan of ergens anders te beginnen. Ik wil niet weg bij deze spelersgroep.”

Fraser (51) heeft een aflopend contract in Arnhem. Er is door de clubleiding nog niet met hem over een nieuwe verbintenis gesproken. ,,Dat staat voor de winterperiode op de agenda”, stelt algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse. ,,Of dit contractverlenging betreft, kan ik niet zeggen. Dat is een interne aangelegenheid.”

Bekend is dat ook Fraser zich ergert aan de bemoeienis van de commissarissen bij Vitesse. Maar de Arnhemse club wil het seizoen met Fraser gewoon afmaken, benadrukt De Wit.

,,Wij tornen niet aan de positie van de trainer. Bij elke club is er druk van bestuurders, sponsors en commissarissen. In voetbal zit veel emotie. Maar bij Vitesse zijn de lijnen helder. Het technische beleid is altijd in handen geweest van Mohammed Allach. Als hoofdtrainer bepaalt Henk Fraser hier de opstelling. En niemand anders. En ik beheer de algemene zaken. De rolverdeling staat en ik zorg dat hier niemand over de streep gaat.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: