13 april 2021 In de media

Fraser: “Ik ben Vitesse enorm dankbaar dat ik dat heb mogen meemaken”

Vitesse staat in het aankomende weekend tegenover Ajax in de KNVB-bekerfinale en in 2017 pakten de Arnhemmers die trofee al eens. Onder leiding van oefenmeester Henk Fraser was de Eredivisie-subtopclub toen te sterk voor AZ.
Het staat de coach, inmiddels werkzaam bij Sparta Rotterdam, nog goed bij, zo vertelt hij aan De Telegraaf: “De aanloop, de dag zelf, alles wat erna loskwam: dat was heel bijzonder. Ook omdat je het als trainer veel bewuster meemaakt dan als speler. Als speler bekijk je voor de wedstrijd even het veld, maar krijg je alles eromheen niet echt mee. Als trainer heb ik echt om me heen gekeken. Naar wat er rondom het stadion gebeurde met de fans. Wanneer je het veld opliep en de geelzwarte zijde van onze supporters zag en het rood van AZ aan de andere kant. Indrukwekkend. Ik ben Vitesse enorm dankbaar dat ik dat heb mogen meemaken.”

De spelers van Vitesse en AZ stonden onder hoogspanning: “Het werd qua spektakel geen finale om je harde schijf mee vol te zetten. Dat is zonde van de ruimte. Maar die spanning vergoedde heel veel. Ricky van Wolfswinkel, maker van beide goals, was sowieso het hele seizoen de man die in alle opzichten bepalend was. In de groep qua sfeer, maar zeker ook in die wedstrijd qua doeltreffendheid. Een fantastische gozer en een fantastische prof.”

Bekerfinale Amstelcup 2016/2017
AZ – Vitesse 0 – 2
de Kuip, Rotterdam

Bron: Soccernews / Foto's: SV

Hoofdsponsor: