11 december 2016 In de media

Fraser na late zege bij Sparta: “Collectief succes”

Veel viel er zondag niet te genieten op het Kasteel in de wedstrijd tussen Sparta en Vitesse. Toch boekten de Arnhemmers door een late goal van Ricky van Wolfswinkel een 0-1 zege, tot tevredenheid van coach Henk Fraser.
"We kwamen voor een resultaat en dat hebben we met name in de laatste fase denk ik wel afgedwongen", aldus Fraser. Vitesse werd beter nadat Nathan en Zhang waren ingevallen. "We hebben vaker gesproken over een collectief falen, maar vandaag was het een collectief succes. De jongens hebben zich uitstekend gehouden aan de gemaakte afspraken, de staf heeft invloed gehad met de wissels en het publiek heeft ons de hele wedstrijd gesteund. Het was een uitstekende samenwerking van die drie partijen."

"Met name de eerste helft was in evenwicht. We moesten zorgen dat we daar goed doorheen kwamen en niet dat we naïef gingen rondrennen. Daarvoor zijn we beloond", vervolgt Fraser. "De goal zag je wel aankomen, denk ik. In die fase kregen we pas echt grip. Er kwam meer dreiging en er waren mooie voetbalmomenten te zien. Het was nu in het laatste kwartier, maar het is voor ons een goede stap in de richting van goede resultaten."
 

FC Update / Foto’s SV

Hoofdsponsor: