19 augustus 2016 In de media

Fraser neemt Dauda mee naar Limburg: ‘Hij is een vechter’

Abiola Dauda keert na twee duels schorsing terug in de selectie van Vitesse.
Trainer Henk Fraser beloont zijn derde spits voor diens mentaliteit op het trainingsveld.
,,Veel supporters, mensen en journalisten zijn er niet de hele week bij. Ik wel. Ik kijk naar elk moment, elke seconde, elke training. Ik kijk naar alles. Mensen moeten mij energie geven en Dauda geeft mij energie. Daarom neem ik hem ook mee", aldus Fraser.
 
Dauda werd in het eerste half jaar van 2016 verhuurd aan Heart of Midlothian. In de voorbereiding verloor hij de concurrentiestrijd om de spitspositie van Zhang. Tot overmaat van ramp zag Dauda dat zijn werkgever ook Ricky van Wolfswinkel als nieuwe aanvalsleider aantrok. Fraser: ,,Ondanks al zijn inspanningen heeft hij die twee nog voor hem. Maar dat kan altijd nog veranderen verderop in het seizoen."
 
De Nigeriaanse aanvaller nam bovendien een schorsing mee uit Schotland, waardoor hij de eerste twee competitieduels van Vitesse miste. Tegen Roda JC maakt hij weer aanspraak op speeltijd. Het is echter de vraag of Dauda trek heeft in een rol op het derde plan en na de transferdeadline nog voor Vitesse speelt.
 
Fraser verwacht niet dat de aanvaller snel uit Arnhem zal vluchten. ,,Je hebt vechters en renners. Dauda is een vechter. Hoe hij traint, daar kan ik respect voor opbrengen. Ik neem negentien spelers mee en hij zit daarbij. Dat heeft hij verdiend."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: