12 juli 2016 In de media

Fraser ontvangt drietal nieuwelingen met open armen

Een nieuwe assistent, een testkeeper en een piepjong talent. Vitesse-hoofdtrainer Henk Fraser verwelkomde in Slovenië een drietal nieuwe gezichten. Met open armen.
Myer
De nieuwe assistent Andy Myer komt over van Chelsea, hetgeen de suggestie wekt dat vanuit Londen strakker aan de teugels wordt getrokken bij Vitesse. Fraser heeft geen vrees voor extra bemoeienissen. ,,Natuurlijk komt dit contact tot stand door onze samenwerking met Chelsea. Maar het is niet zo dat ik er niet in ben gehoord. Ik had ook nee kunnen zeggen, maar we hebben vorige week kennis gemaakt en ik moet zeggen dat dat meteen heel goed klikte. Ik heb hem er graag bij, ook omdat ik wel van andere inzichten hou.”

Tornes
De Deense testkeeper krijgt in Maribor de kans om een contract te verdienen. ,,We zijn hem via Raymond (keeperstrainer Van der Gouw, red.) op het spoor gekomen. We hebben met Eloy Room en Jeroen Houwen al twee keepers in huis. Dit is geen statement naar hen, maar wel een goed moment om een derde keeper aan het werk te zien. Mo heeft volgens mij uitgesproken dat de selectie nagenoeg rond, maar dat we wel onze ogen open houden voor iets spectaculairs. Michael mag zich laten zien. Het is denk ik ook niet verkeerd om drie keepers te hebben."

Buitink
Leeftijd is voor Fraser niets meer dan een getal. Naast Mitchell van Bergen, die al een plek bij de A-selectie heeft afgedwongen, laat de hoofdtrainer ook talent Thomas Buitink aan het grote werk ruiken. De aanvaller is pas zestien jaar oud. ,,Ik ken hem nog niet goed genoeg om in te schatten hoe goed hij kan worden", zegt Fraser. ,,Maar ik heb wel, met name van Edward Sturing, goede verhalen van hem gehoord. Ik denk dat het dan goed is om zo'n talentvolle jongen mee te nemen, met de oudere gasten te laten trainen om wat stapjes te kunnen maken."
 

Gelderlander / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: