13 april 2021 In de media

Fraser over bekerfinale: ‘Twee spelers maken het speciaal’

30 april 2017, het is een datum die bij Vitesse-supporters een fijne herinnering oproept. Op die dag pakte de club de eerste prijs uit de clubhistorie, door de KNVB Beker te winnen ten koste van AZ. Henk Fraser, destijds trainer van Vitesse, praat over de bekerwinst en de finale van aanstaande zondag tegen Ajax. Hij licht er twee spelers uit: Dusan Tadic en Oussama Tannane.

Fraser, inmiddels coach van Sparta Rotterdam, denkt met veel plezier terug aan de gewonnen bekerfinale. “De aanloop, de dag zelf, alles wat erna loskwam: dat was heel bijzonder”, vertelt de trainer in gesprek met De Telegraaf. “Ook omdat je het als trainer veel bewuster meemaakt dan als speler. Als speler bekijk je voor de wedstrijd even het veld, maar krijg je alles eromheen niet echt mee. Als trainer heb ik echt om me heen gekeken.”

Dit jaar zijn er vanwege de uitbraak van het coronavirus geen supporters aanwezig bij de finale, maar Fraser verwacht alsnog genoeg spektakel. “Ik ben helemaal gek van iemand als Dusan Tadic”, geeft hij aan. “Vanwege de manier waarop hij speelt en hoe ik hem zie als mens. Hij heeft zoveel kwaliteiten, behoudt altijd zijn waarde voor het team en door zijn persoonlijkheid is hij een voorbeeld voor veel spelers. Zó in balans en een absolute leider. Dat zijn mensen bij wie ik veel gevoel heb. Zoals ik dat ook heb bij Oussama Tannane.”

Fraser kreeg, toen hij nog actief was als jeugdtrainer, al te maken met Tannane. “Een super speciale speler. Het grappige vind ik dat naar mannen die speciaal zijn, altijd anders wordt gekeken. Gaat het een wedstrijd moeilijk, dan roepen dit soort jongens hier direct veel weerstand op. Ik kijk uit naar Tadic en Tannane, mannen die het spelletje in mijn ogen speciaal maken.”

De beker zoals hij in 2017 arriveerde bij De Kuip vanuit Zeist. Hij zou na afloop meegaan naar Arnhem

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: