15 januari 2018 In de media

Fraser overweegt opvallende ingreep in basiself Vitesse

Vitesse begint aan de tweede seizoenshelft met een inhaalwedstrijd tegen Sparta morgenavond. In de voorbeschouwing onthult coach Henk Fraser dat hij met het idee speelt om Tim Matavz buiten de basis te houden, ten faveure van Luc Castaignos.
Dit omdat de Sloveense topschutter niet helemaal fit oogt. Hij is aanvankelijk de onbetwiste eerste keuze. "Maar ik moet ook naar de lange termijn kijken. Wij hebben de filosofie dat we iemand liever een week te laat brengen dan een dag te vroeg. We hebben hem langer nodig dan deze ene wedstrijd.

Wat is het nut als Tim nu speelt en vervolgens drie weken uit de roulatie is? Ja, hij was scherp op de training. Maar dat was ook voor de eerste keer sinds een paar dagen. Dit is een lastige keuze. Want de eerste wedstrijd is meteen heel erg belangrijk", vertelt Fraser.

De aftrap morgenavond is om 20:00 uur. Bij winst stijgt Vitesse naar de zevende plek. "Qua sfeer in en om de club is dit ook belangrijk. Maar we hebben de hele tweede helft van de competitie nog voor ons", aldus Fraser tot slot.

Soccernews / foto’s SV

Hoofdsponsor: