25 augustus 2016 In de media

Fraser speelt bij Vitesse in op snelheid FC Utrecht

Met een besloten training op woensdag heeft coach Henk Fraser Vitesse deze week speciaal voorbereid op de confrontatie met FC Utrecht.
De trainer wil dat zijn ploeg zich wapent tegen de snelheid van de club uit de Domstad.Bekijk ook…

Foor terug in selectie Vitesse

Fraser past het systeem van Vitesse ‘op details’ aan tegen FC Utrecht. Collega Erik ten Hag propageert een concept met drie verdedigers, vijf middenvelders en twee, beweeglijke, spitsen. ,,Dan kun je daar drie verdedigers tegenover zetten, maar dan geef je ook veel ruimte weg”, doceert Fraser. ,,Dat willen wij niet. FC Utrecht heeft voorin veel snelheid en kan daarvan dan profiteren. We hebben achter gesloten deuren verschillende varianten getraind. We neigen er naar vier verdedigers te handhaven. Dan is het alleen zaak dat ze goed doordekken en kantelen waar dat nodig is.”

Fraser wilde donderdag na de afsluitende training niets kwijt over de opstelling.

Vooralsnog lijkt Valeri Qazaishvili vrijdagavond in GelreDome buiten de basis te blijven. De technische staf eist meer van de Georgische spelmaker. Datzelfde geldt voor Nathan. De Braziliaanse Chelsea-huurling kan zijn plek wel eens kwijt raken aan Mitchell van Bergen (foto).

Vitesse trapt vrijdag om 20.00 uur af tegen Utrecht.

Vermoedelijke opstelling: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Yeini, Baker, Nakamba; Van Bergen, Van Wolfswinkel, Rashica.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: