17 februari 2017 In de media

Fraser vol lof over Ajax trainer Bosz

Vitesse ontvangt zondag Ajax. Trainer Henk Fraser weet dat zijn ploeg het in de Gelredome lastig gaat krijgen.
"In onze uitwedstrijd (1-0 nederlaag, red.) hadden wij voor rust de voorsprong moeten pakken. Na rust kom je met tien man, zijn zij de betere en krijg je een goal tegen uit een spelhervatting. Nu zie je dat de hand van de trainer steeds nadrukkelijker aanwezig is én dat zij dit kalenderjaar relatief eenvoudig hun wedstrijden winnen. Het wordt zwaar en het is belangrijk dat wij, net als tegen Feyenoord, onze momenten weten te pakken."

Fraser moet in ieder geval flink puzzelen. Kelvin Leerdam is geschorst, terwijl Maikel van der Werff (knie) geblesseerd is. Arnold Kruiswijk (kuit) is nog een twijfelgeval. "Kruiswijk is wellicht inzetbaar, maar dat moeten we allemaal nog afwachten. Ook Yuning Zhang is er door een schouderblessure nog altijd niet bij."

Vitesse verloor vorige week in eigen huis van Willem II (0-2). "Maar, net als dat het geen hosanna was na onze goede resultaten in de laatste weken, is er na de nederlaag van vorige week geen sprake van paniek hoor", aldus een nuchtere Fraser. "Zondag is het weer gewoon 0-0 en beginnen we opnieuw." 
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: