5 augustus 2016 In de media

Fraser vol vertrouwen: ‘Veel mentale weerbaarheid getoond’

Vitesse start het nieuwe seizoen waarschijnlijk met Ricky van Wolfswinkel in de punt van de aanval, de verloren zoon wordt noodgedwongen geflankeerd door twee ‘nieuwe’ namen.
De Arnhemmers gaan zaterdagavond op bezoek bij Willem II. Trainer Henk Fraser blikt met vertrouwen vooruit naar dat duel.De van ADO Den Haag overgekomen trainer kijkt over het algemeen positief terug op de voorbereiding. 'We hebben tegen zes behoorlijk goede tegenstanders gespeeld, en vier keer verloren. Van die vier hadden we er zeker één echt niet mogen verliezen.

Maar over het algemeen ben ik tevreden. In de tweede helft tegen Newcastle United (3-2 nederlaag, red.) hebben we bijvoorbeeld heel veel mentale weerbaarheid getoond. En goed voetballen konden ze al.'

Fraser liet vrijdag tijdens het perspraatje doorschemeren dat de teruggekeerde Ricky van Wolfswinkel in de spits begint. 'Hij is fit', besprak de trainer het belangrijkste criterium. 'Hij heeft ervaring en brengt extra kwaliteit met zich mee, dat was al duidelijk. Maar hij kan ook op trainingen alles voluit meedoen. Zoals het er nu naar uitziet, zal hij starten. En dan zien we wel hoe lang hij het volhoudt.'

Vitesse moet het in Tilburg doen zonder de van aartsrivaal NEC overgekomen Navarone Foor en Milot Rashica. Beide spelers kampen met blessures en maakten de training van vrijdag niet vol. Op links mag de Braziliaan Nathan zich opmaken voor een basisplek, op rechts is Mitchell van Bergen waarschijnlijk de vervanger van Rashica. De pas zestienjarige (!) Brabander speelde tot nu vier minuten op het hoogste niveau – een invalbeurt in december 2015  – waarmee hij de jongste Vitesse-debutant ooit werd.

Vermoedelijk opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Ota; Baker, Qazaishvili, Nakamba; Van Bergen, Van Wolfswinkel, Nathan.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: