23 maart 2018 In de media

Fraser volgt Advocaat op als trainer van Sparta

Henk Fraser is vanaf volgend seizoen trainer van Sparta.
De 51-jarige oefenmeester tekent voor twee jaar en neemt Aleksandar Rankovic mee van Vitesse, de club waar hij momenteel werkzaam is.

Fraser, die zijn spelerscarrière begon bij Sparta, volgt Dick Advocaat op, die op dit moment met de Rotterdammers vecht voor lijfsbehoud. Sparta staat zestiende en is nog allesbehalve veilig. De achterstand op nummer vijftien NAC Breda is zes punten.

"Henk en Aleksandar hebben voor twee jaar getekend, ongeacht op welk niveau we spelen", licht nieuwbakken technisch manager Henk van Stee toe. "Hij heeft de ervaring, heel goed gepresteerd bij andere clubs en ook een verleden bij Sparta."Henk Fraser (r) naast De Goey in 1985 als speler van Sparta ANPDe in Suriname geboren Fraser verhuisde op jonge leeftijd naar Rotterdam en kwam in 1982 terecht in de jeugd van Sparta. Twee jaar later maakte hij zijn debuut. Hij zou uiteindelijk twee seizoenen uitkomen voor de Kasteelclub, alvorens hij naar FC Utrecht vertrok.

"Ik ben Sparta altijd blijven volgen en het is een unieke club", vertelt Fraser. "Ik kijk er naar uit om na het huidige seizoen bij Sparta aan de slag te gaan. Natuurlijk ligt mijn focus er volledig op om het seizoen bij Vitesse goed af te sluiten."Henk Fraser en Dick Advocaat ANPHet contract van Fraser in Arnhem liep na twee seizoenen af. In zijn eerste jaar leidde hij Vitesse naar de winst van de KNVB-beker, de eerste prijs in de de 125-jarige clubhistorie.

Maar de bemoeienis van commissaris Valeri Oyf met het technische beleid irriteerde Fraser, die zo een gedeelte van zijn werkplezier verloor.

Momenteel bezet Vitesse de zesde plaats op de ranglijst. Leonid Sloetski wordt bij de Arnhemmers de opvolger van Fraser.
 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: