19 augustus 2016 In de media

Fraser wikt en weegt op 3 posities bij Vitesse

Trainer Henk Fraser wil zijn formatie voor het uitduel bij Roda JC (zaterdag, 18.30u) nog niet prijsgeven.
Duidelijk is wel dat Valeri Qazaishvili en Nathan moeten vrezen voor hun basisplek bij Vitesse.

Qazaishvili en Nathan werden tijdens de nederlaag tegen ADO Den Haag vorige week na een uur vervangen. ,,Dat was niet zomaar. Ze hebben beiden veel individuele kwaliteiten, maar ik ben een trainer die voor spelers kiest die energie brengen. Dat was ook de gedachte met het inbrengen van Van Bergen en Zhang."

Yeini
Fraser experimenteerde deze week met verdedigende middenvelder Sheran Yeini als vervanger van Qazaishvili in de basis. In dat geval schuift Lewis Baker door naar de positie van schaduwspits. De 16-jarige Mitchell van Bergen keer wellicht terug in de ploeg als rechtsbuiten. Milot Rashica neemt dan de plek in van Nathan als linkerspits.
 
Ook links in de defensie is Fraser nog aan het wikken en wegen. De coach wilde nog niet vertellen of Arnold Kruiswijk of Kosuke Ota daar in Kerkrade aan de aftrap verschijnt.
 
Nog geen Foor
Op Navarone Foor na beschikt de hoofdtrainer over een fitte spelersgroep. De spelmaker die deze zomer transfervrij overkwam van aartsrivaal NEC, kampt met een enkelblessure. Abiola Dauda, die 2 duels schorsing heeft uitgezeten, zit wel weer bij de selectie.
 
Vermoedelijk opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Nakamba, Qazaishvili, Baker; Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: